Ελλαδα

Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Αύριο η κηδεία του τραγουδιστή - Η επιθυμία της οικογένειάς του

Η εξομολόγηση για την οικογένειά του και τον ύμνο της ΝΔ

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς κρατά την κιθάρα του σε συναυλία το 2018
Ρόμπερτ Ουίλιαμς © NDP

Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του - Η πορεία στο τραγούδι και η μάχη με τον καρκίνο μακριά από τα φώτα.

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς έφυγε από τη ζωή στα 73 του χρόνια την Κυριακή 21 Αυγούστου 2022, μετά από μία μεγάλη μάχη για τη ζωή, την οποία φρόντισε να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, μία στάση που είχε επιλέξει όλα τα χρόνια της πορείας του στο τραγούδι για την προσωπική του ζωή. Αύριο, Τρίτη (23/8) συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα πουν το τελευταίο αντίο στην κηδεία του τραγουδιστή.

Η κόρη του Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Ιλένια, σε ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram έδωσε κάποιες λεπτομέρειες για την τελετή ενώ έκανε γνωστό πως στη συνέχεια θα γίνει αποτέφρωση, στην οποία θα παραβρεθούν άνθρωποι μόνο από τον στενό οικογενειακό κύκλο. «Η οικογένειά μου και εγώ σας ευχαριστούμε πολύ για τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης και το ενδιαφέρον σας για την οικογένειά μας» έγραψε μεταξύ άλλων η Ιλένια Ουίλιαμς.

ilenia_williams

«Ο Δάκης πήρε τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς κοντά του πολύ γρήγορα», είπε συγκινημένος σήμερα ο Λάκης Τζορντανέλλι, αποχαιρετώντας τον αγαπημένο του φίλο. Η Μπέσσυ Αργυράκη, μέλος της θρυλικής ομάδας του «Μαθήματος Σολφέζ», καρδιακή φίλη του Ρόμπερτ Ουίλιαμς, περιέγραψε την τελευταία τους συνάντηση, μόλις λίγες εβδομάδες πριν φύγει από τη ζωή ο τραγουδιστής και ενώ πάλευε σκληρά με τον καρκίνο: «Είναι πανελλαδικά μεγάλη η συγκίνηση για αυτό το απότομο και ηλικιακά θα έλεγα χαμό του συναδέλφου μου, του ανθρώπου που συνεργαστήκαμε, του ανθρώπου που αγαπήσαμε, βρεθήκαμε για πολλούς λόγους κοντά. Ο Ρόμπερτ ήταν ένα ζωντανό παράδειγμα ανθρώπου, χωρίς αλλά. Τόσα χρόνια που τον ξέρω ποτέ δεν θύμωσε, ποτέ δεν κακολόγησε, ποτέ δεν έδειξε κάποια εμπάθεια για οποιονδήποτε άνθρωπο. Είχε πολύ ήρεμο χαρακτήρα, τον οποίο τον κράτησε ως το τέλος, γνωρίζοντας ότι θα φύγει. Ήταν πολύ ήρεμος και το περίμενε… Είχε την οικογένεια και τα παιδιά του δίπλα του», είπε η Μπέσσυ Αργυράκη.

Μάθημα Σολφέζ Πασχάλης Μπέσυ Μαριάννα Williams

Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του τραγουδιστή

Η κηδεία του Ρόμπερτ Ουίλιαμς θα γίνει αύριο Τρίτη 23 Αυγούστου στην Αγγλικανική Εκκλησία, όπου συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του τραγουδιστή θα του πουν το τελευταίο αντίο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, o Ρόμπερτ Ουίλιαμς έδωσε μάχη με τον καρκίνο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μάλιστα, ο ίδιος ζήτησε από τους γιατρούς και την οικογένειά του να γνωρίζει τα πάντα για την εξέλιξη της πορεία της υγείας του. Η επιδείνωση της υγείας του Ρόμπερτ Ουίλιαμς τους τελευταίους μήνες ήταν σημαντική με αποτέλεσμα τις τελευταίες εβδομάδες να μην μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι. Τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του δεν δέχτηκαν να εισαχθεί για μεγάλο διάστημα στα νοσοκομεία και γι’ αυτό το σπίτι του είχε μετατραπεί σε κλινική για να αισθάνεται ασφάλεια στον χώρο που έζησε με την οικογένειά του. Μια από τις τελευταίες επισκέψεις που δέχθηκε ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς ήταν αυτή στα μέσα του καλοκαιριού από την Μπέσσυ Αργυράκη και τον σύζυγό της.

Όπως αναφέρει η Espresso, η συνάντηση ήταν άκρως συγκινητική με την Μπέσσυ Αργυράκη να αγκαλιάζει τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς συγκρατώντας με δυσκολία τα δάκρυά της. Η υγεία του επιβαρύνθηκε περαιτέρω τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου. Εχθές, Κυριακή 21 Αυγούστου 2022 έφυγε απ΄τη ζωή.

ΡΟΜΠΕΡΤ ΟΥΙΛΙΑΜΣ "ΑΝΘΡΩΠΕ ΑΓΑΠΑ"-"ΕΛΑ ΗΛΙΕ ΜΟΥ"

Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Το συγκινητικό αντίο της κόρης του - «Stand by me»

Η κόρη του Ιλένια, αποχαιρέτησε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram τον πατέρας της, δημοσιεύοντας ένα βίντεο στο οποίο τραγουδούν μαζί το «Stand by me».

«Δεν φοβάμαι. Ξέρω ότι είσαι ακόμα εδώ. Ότι στέκεσαι δίπλα μου. Μπαμπά μου, μπαμπά μας», έγραψε η Ιλένια Ουίλιαμς.

Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Ραγίζει καρδιές το βίντεο της κόρης του Ιλένιαςμετά την είδηση του θανάτου του

Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Το ταμείο είναι τα τρία υπέροχα παιδιά μου και η σύζυγός μου

Σε μία από τις ελάχιστες εξομολογήσεις για την προσωπική του ζωή, ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς είχε μιλήσει για τα παιδιά και τη σύζυγό του, αλλά και την απόφασή του να «ξεκόψει» από τη νύχτα και να αφιερωθεί στην οικογένειά του.

«Το ταμείο είναι 3 υπέροχα παιδιά και μια υπέροχη σύζυγος. Είμαι ακόμα ερωτευμένος με τη γυναίκα μου» είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς και συνέχισε: «Στα 34 μου αισθάνθηκα αρκετά ώριμος, ώστε να κάνω το όνειρο της ζωής μου πραγματικότητα, που ήταν να κάνω παιδιά. Είχα ένα προηγούμενο γάμο στα 27 μου, ο οποίος ήταν μάλλον επιπόλαιος, δεν ήμουν έτοιμος τότε. Στα 35 μου, που παντρεύτηκα, ήξερα ακριβώς τι θέλω, κι αυτό ήταν η οικογένεια και τα παιδιά. Τα απέκτησα, κι ευχαριστώ τη σύζυγο μου για το μεγάλο δώρο που μου έκανε» είχε αναφέρει.

Σε ερώτηση πώς είχε καταφέρει να ισορροπήσει τη δουλειά με την προσωπική ζωή, έδωσε την εξής απάντηση: «Όταν απέκτησα το πρώτο μου παιδί, τον Αλέξανδρο, στο χρόνο μέσα, σταμάτησα να δουλεύω νύχτα, έκανα ένα στούντιο ηχογράφησης, από τα μεγαλύτερα που υπήρξαν στην Ελλάδα, και ασχολήθηκα με πρωινή δουλειά, παρότι πολλές φορές μου έτρωγε μέρες ολόκληρες το να βρίσκομαι μέσα στο στούντιο, γιατί έγραφα για κάτι σίριαλ, διαφημιστικά…Ήθελα συνειδητά να γίνω πατέρας, οπότε αφιερώθηκα στα παιδιά και στην πρωινή δουλειά, η νύχτα κόπηκε «μαχαίρι».

Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Ποιος ήταν ο τραγουδιστής - Τα πρώτα του βήματα και οι μεγάλες επιτυχίες

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 4 Δεκεμβρίου 1949. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς ήταν κιθαρίστας και τραγουδιστής της ροκ μπάντας Poll. Από το 1974 ήταν επίσης ενεργός τραγουδιστής ποπ και ροκ. Ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 1974 με τίτλο «Robert Williams». To 1976 σημείωσε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι «Μίλα μου» από τον δίσκο «Εσύ κι εγώ».

Το 1977 εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με τους Πασχάλη Αρβανιτίδη, Μπέσσυ Αργυράκη και Μαριάννα Τόλη και έφτασε με το τραγούδι Μάθημα Σολφέζ στην πέμπτη θέση.

Το 1991 συνέβαλε σημαντικά στην τηλεοπτική σειρά «Η Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου, για την οποία έγραψε τη μουσική και τους στίχους σε πολλά τραγούδια, με σημαντικότερο το τραγούδι έναρξης «Μες στην προσευχή μου». Ο δίσκος «Η Λάμψη» κυκλοφόρησε το 1992.

Ο Ρομπερτ Ουίλιαμς είχε συνθέσει και τον ύμνο της Νέας Δημοκρατίας. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Freddo το 2015 είχε μιλήσει και για τον ύμνο της Νέας Δημοκρατίας. «Το Σεπτέμβρη του ΄82 έγραψα ένα τραγούδι με τίτλο: Οι κόκκινοι σκότωσαν την Ειρήνη. Γινόταν αναφορά σ ένα τζάμπο που έριξαν οι Ρώσοι με πυραύλους. Το πρωτόπαιξα στο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στο Παγκράτι και από εκεί και πέρα έφτιαξα και άλλα τραγούδια τα οποία τα έδωσα σ' ένα παραγωγό για να δει αν θα μπορούσαν να στηρίξουν ένα δίσκο. Αυτός ήταν που μου έριξε την ιδέα να γράψω ένα τραγούδι, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί επικοινωνιακά ως ύμνος της Νέας Δημοκρατίας. Και έτσι γράφτηκε το τραγούδι Νέα Δημοκρατία. Δεν έχει τραγουδηθεί από εμένα. Το τραγούδησε ο Βίκτωρας Πολυδώρου μαζί με τη Λία Βίσση. Εγώ με κάποιους άλλους έκανα φωνητικά», είχε πει και εξομολογήθηκε ότι η δημιουργία αυτού του έργου τού κόστισε επαγγελματικά:

«Εγώ ήμουν μέλος της ΕΡΕ από το 1963, στη συνέχεια ήρθε η χούντα καταργήθηκαν τα κόμματα, και από το 1974 είμαι μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είχα ενοχλήσει πολιτικά κανένα χώρο, όμως με την έλευση του ΠΑΣΟΚ το 1981 σταμάτησε κάθε τρόπος επικοινωνίας μου προς το κοινό και ταυτόχρονα όλοι οι δίσκοι μου, που βρίσκονταν στις δισκοθήκες της ΕΡΤ και της ΥΕΝΕΔ καταστράφηκαν. Μου έκαναν πόλεμο και δεν κατάλαβα ποτέ το γιατί. Δεν έχω μετανιώσει που έγραψα τον ύμνο και θα το ξαναέκανα. Ουσιαστικά η καλλιτεχνική μου καριέρα, από το 1983 και μετά τελείωσε διότι δεν είχα βήμα επειδή με θεωρούσαν δεξιό». 

«Αφήνει ένα μεγάλο κενό στην ψυχή μου» Συγκίνηση για τον θάνατο του Robert Williams (21/8/22)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ