Μουσικη

Πέθανε ο τραγουδιστής Ρόμπερτ Ουίλιαμς – Το συγκινητικό «αντίο» της Μπέσσυ Αργυράκη

Σε ηλικία 73 ετών άφησε την τελευταία του πνοή

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο γνωστός τραγουδιστής – Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.
Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο για την απώλεια του Ρόμπερτ Ουίλιαμς © NDP photo

Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο γνωστός τραγουδιστής – Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός τραγουδιστής Ρόμπερτ Ουίλιαμς.

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή με με ανάρτησή της στο Instagram η Μπέσσυ Αργυράκη.

«Αντίο αγαπημένε μου. Έφυγες αθόρυβα στον ύπνο σου όπως χαμηλών τόνων και διακριτικός ήσουν σε όλη σου τη ζωή. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του και κουράγιο», γράφει η τραγουδίστρια.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 ο Ρόμπερτ Γουίλιαμς ξεκίνησε την καριέτα του ως κιθαρίστας και τραγουδιστής της ροκ μπάντας Poll. Από το 1974 ήταν επίσης ενεργός τραγουδιστής της ποπ και ροκ μουσικής, με αρκετές δισκογραφικές δουλειές και συναυλιακές εμφανίσεις.

Γνωστότερη δουλειά του, η εκπροσώπηση της Ελλάδας το 1977, μαζί με τον Πασχάλη, τη Μαριάννα Τόλη και την Μπέσσυ Αργυράκη στον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον με το τραγούδι «Μάθημα Σολφέζ», με το οποίο η χώρα μας κατέλαβε την πέμπτη θέση. 

Πέθανε ο τραγουδιστής Ρόμπερτ Ουίλιαμς - Η πορεία του δημοφιλούς καλλιτέχνη

Ο Έλληνας τραγουδιστής και μουσικοσυνθέτης γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 4 Δεκεμβρίου 1949.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς ήταν κιθαρίστας και τραγουδιστής της ροκ μπάντας Poll. Από το 1974 ήταν επίσης ενεργός τραγουδιστής ποπ και ροκ. Ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 1974 με τίτλο «Robert Williams». To 1976 σημείωσε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι «Μίλα μου» από τον δίσκο «Εσύ κι εγώ».[

Το 1977 εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον με τους Πασχάλη Αρβανιτίδη, Μπέσσυ Αργυράκη και Μαριάννα Τόλη και έφτασε με το τραγούδι Μάθημα Σολφέζ στην πέμπτη θέση.

Μάθημα Σολφέζ Πασχάλης Μπέσυ Μαριάννα Williams

Το 1991 συνέβαλε σημαντικά στην τηλεοπτική σειρά «Η Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου, για την οποία έγραψε τη μουσική και τους στίχους σε πολλά τραγούδια, με σημαντικότερο το τραγούδι έναρξης «Μες στην προσευχή μου». Ο δίσκος «Η Λάμψη» κυκλοφόρησε το 1992.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ