Ελλαδα

Εισβολή στο Εφετείο: «Παρέδωσα τα πάντα για να λυτρωθώ», λέει ο πρώην παίκτης ριάλιτι

Οι δηλώσεις του 34χρονου από τον Κορυδαλλό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 34χρονος πρώην παίκτης ριάλιτι στον εισαγγελέα για την εισβολή στο Εφετείο Αθηνών
Ο 34χρονος πρώην παίκτης ριάλιτι στον εισαγγελέα για την εισβολή στο Εφετείο Αθηνών © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Εισβολή στο Εφετείο Αθηνών: Οι δηλώσεις του πρώην παίκτη ριάλιτι για το 1,5 εκατ. ευρώ, τα σενάρια και το αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Αίτημα για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης κατέθεσε ο 34χρονος πρώην παίκτης ριάλιτι που συνελήφθη μετά την εισβολή του στο Εφετείο Αθηνών πριν από μία εβδομάδα. Μετά την απολογία του, ο 34χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στην ψυχιατρική κλινική των φυλακών Κορυδαλλού. «Παρέδωσα τα πάντα για να λυτρωθώ», δηλώνει σήμερα σε κυριακάτικη εφημερίδα και δίνει απαντήσεις για το 1,5 εκατ. ευρώ και τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του.  

«Έχω μετανιώσει από την πρώτη στιγμή. Είμαι χρόνιος χρήσης ναρκωτικών ουσιών και αυτό που ζητάω είναι η βοήθεια», δηλώνει ο 34χρονος στην εφημερίδα Real και προσθέτει: «Παρέδωσα τα πάντα για να λυτρωθώ και να σώσω την οικογένειά μου και τον εαυτό μου. Είμαι πατέρας δύο μικρών παιδιών και το σκέφτομαι συνέχεια. Τα χρήματα δεν προέρχονται από διακίνηση ναρκωτικών, θέλω να αλλάξω τα πάντα στη ζωή μου…», τονίζει ο πρώην παίκτης ριάλιτι.

Οι αρχές από την πρώτη στιγμή ερευνούν τη διαδρομή των χρημάτων και των ναρκωτικών. Ο ίδιος ο 34χρονος υποστηρίζει ότι το 1,5 εκατ. ευρώ βρέθηκε στην κατοχή του από αποταμιεύσεις και αγοραπωλησίες ακινήτων, αλλά και την εργασία του ως συνοδός ενηλίκων και όχι από διακίνηση ναρκωτικών. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αρχές εξετάζουν το σενάριο έμποροι ναρκωτικών να του εμπιστεύτηκαν τα χρήματά τους. Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση της υπόθεσης «ξεσκονίζουν» τις συνομιλίες, αλλά και τις επαφές του 34χρονου στα τέσσερα κινητά που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο. 

Έφοδος στο Εφετείο-Δικηγ. 34χρονου: Ο πελάτης μου δικαιολόγησε από πού προέρχονταν τα λεφτά |18/8/22

Εισβολή στο Εφετείο Αθηνών: Τι δήλωσε ο 34χρονος πρώην παίκτης ριάλιτι στο απολογητικό του υπόμνημα

Στο απολογητικό του υπόμνημα, ο πρώην παίκτης ριάλιτι υποστήριξε ότι είναι εθισμένος στα ναρκωτικά. «Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς ο εθισμός μου στις ναρκωτικές ουσίες ήταν τόσο έντονος, όπου πραγματικά η παράδοση μου στις αρμόδιες αρχές και επί της ουσίας η επίκληση μου για βοήθεια ήταν μονόδρομος προκειμένου να σώσω την οικογένεια μου και την ίδια μου τη ζωή. Όλα τα ναρκωτικά που παρέδωσα στις αστυνομικές αρχές τα είχα προμηθευθεί εδώ και αρκετό καιρό και φυσικά η χρήση όλων αυτών ήταν καθημερινή και συστηματική με αποτέλεσμα να μου δημιουργηθούν ανυπέρβλητα ψυχιατρικά προβλήματα και πλέον να έχω σωματικά καταρρακωθεί, και να μην μπορώ ούτε να φροντίζω τον εαυτό μου πόσο μάλλον την οικογένεια μου».

«Από την πρώτη στιγμή που έφθασα στην οδό Λουκάρεως στην Αθήνα, όπου και βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο ο αστυνομικός – ειδικός φρουρός καθώς φυλάσσει το χώρο των Δικαστηρίων και συγκεκριμένα του Εφετείου Αθηνών, παραδόθηκα σε αυτόν δίνοντας του όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις δίχως να αποκρύψω τίποτα. Ήδη κατά τη στιγμή παράδοσης μου, βρισκόμουν σε πλήρη σύγχυση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Όλες τις ναρκωτικές ουσίες που κατείχα του τις παρέδωσα αμέσως, δίχως κανένα δισταγμό και ζήτησα τη βοήθεια του», φέρεται να αναφέρεται στο απολογητικό υπόμνημα.

Σχετικά με το 1,5 εκατ. ευρώ, σε τσαλακωμένα χαρτονομίσματα των 5, 10 και 20 ευρώ για τα οποία οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής θεωρούν ότι προέρχονται από εμπορία ουσιών, ο 34χρονός ισχυρίζεται πως δεν έχουν να κάνουν με διακίνηση αλλά ούτε από άλλες παράνομες πηγές χωρίς όμως να δίνει πειστικές απαντήσεις αναφορικά με το πόθεν έσχες.

Προφυλακιστέος ο 34χρονος για την εισβολή στο Εφετείο | 16/08/2022 | ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ