Ελλαδα

Στον ανακριτή ο πρώην παίκτης ριάλιτι για την εισβολή στο Εφετείο - «Από νόμιμη πηγή το 1,5 εκατ.»

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του - Στο Δαφνί ο 34χρονος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 34χρονος πρώην παίκτης ριάλιτι με χειροπέδες οδηγείται από αστυνομικούς στον εισαγγελέα
Ο 34χρονος πρώην παίκτης ριάλιτι © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Εισβολή 34χρονου πρώην παίκτη ριάλιτι στο Εφετείο Αθηνών: Οι δηλώσεις του δικηγόρου του για τα χρήματα και τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. στο όχημα.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα (16/5) ο 34χρονος πρώην παίκτης μουσικού ριάλιτι που εισέβαλε με το αυτοκίνητό του στο πάρκινγκ του Εφετείου Αθηνών. Οι αρχές εντόπισαν στην κατοχή του ναρκωτικά, αλλά και βαλίτσες με 1,5 εκατ. ευρώ, χρήματα τα οποία, όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος του, προέρχονται από «νόμιμη πηγή εσόδων».

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο δικηγόρος του 34χρονου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, σχολίασε ότι πρόκειται για «πρωτόγνωρη υπόθεση» και απάντησε σχετικά με το τεράστιο χρηματικό ποσό που είχε στο όχημά του. «Είναι πολύ σπάνιο κάποιος να πάει να παραδοθεί μόνος του με ναρκωτικά που είχε και να παραδώσει το χρηματικό ποσό. Η κατάσταση του ανθρώπου αποδεικνύεται και από τις καταθέσεις των αστυνομικών για την ψυχολογική κατάσταση που βρισκόταν καθώς και από τη χρόνια εξάρτηση από τις ναρκωτικές ουσίες που αντιμετωπίζει ακόμη και σήμερα. Ένα πολύ μεγάλο μέρος των χρημάτων δικαιολογείται από τις αποταμιεύσεις που υπήρχαν σε επίπεδο οικογενειακό. Όλα τα στοιχεία θα παραδοθούν στον ανακριτή. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, σε επίπεδο μετρητών, προέρχονται από νόμιμη πηγή εσόδων και κυρίως από αγοραπωλησίες οικογενειακών ακινήτων» υποστήριξε ο κ. Παπαϊωαννίδης και πρόσθεσε ότι «για το υπόλοιπο ποσό υπάρχει μια επιφύλαξη και αυτό είναι το οποίο διακυβεύεται σήμερα ενώπιον του κ. Ανακριτή».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωαννίδη ο πελάτης του, ο οποίος προσωρινά έχει μεταφερθεί στο Δαφνί, παραδόθηκε αυτοβούλως. «Είναι ένας άνθρωπος σε πολύ δύσκολη κατάσταση γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι μεταφέρθηκε στο Δαφνί», πρόσθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Έφοδος στο Εφετείο:Από νόμιμη πηγή εσόδων το 1,5 δισ. ευρώ,λέει ο δικηγόρος του 33χρονου|16/8/22|ΕΡΤ

Εισβολή 34χρονου με αυτοκίνητο στο Εφετείο Αθηνών: Το χρονικό της υπόθεσης και όσα εντόπισαν οι αρχές

Ο 34χρονος πρώην παίκτης ριάλιτι εισέβαλε το πρωί του Σαββάτου στο πάρκινγκ του Εφετείου Αθηνών και φώναζε ότι έχει στο όχημα του εκρηκτικά και ναρκωτικά. Οι αρχές αφού έκαναν έλεγχο στο ΙΧ διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν εκρηκτικά, αλλά ναρκωτικές ουσίες και ένα τεράστιο χρηματικό ποσό. 

Κατά τη σύλληψη του δεν φαινόταν ότι βρισκόταν σε καλή ψυχική κατάσταση και ο πρώην παίκτης ριάλιτι φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς: «Ήρθα στους φίλους μου και παραδόθηκα γιατί έτσι έπρεπε να το κάνω. Έχω κάνει πολλά». 

Από την έρευνα που έγινε στον ίδιο και στο όχημα του, εντοπίστηκαν στα καθίσματα σε σακβουαγιάζ περίπου 1.200.000 ευρώ καθώς και ναρκωτικά και συγκεκριμένα περίπου μισό κιλό χασίς, 38 γραμμάρια κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, 131 δισκία ectasy. 

Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, στην οποία καταγράφονται τα ευρήματα των αρχών στο αυτοκίνητο. «Συνελήφθη πρωινές ώρες της 13-8-2022, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 33χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος κινούμενος με αυτοκίνητο, εισήλθε εντός του κλειστού χώρου στάθμευσης του εφετείου Αθηνών και παρουσιάστηκε αυτοβούλως στον αστυνομικό φρουρό με σκοπό να παραδοθεί.

» Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο και από έρευνα στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 1.513.555- ευρώ και -336- δολαρίων Η.Π.Α.,
  • 275- γραμμ. κοκαΐνη,
  • 495,5- γραμμ. κατεργασμένης και -0,7- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,
  • 37,9- γραμμ. κρυσταλλική μεθαμφεταμίνης,
  • 131- δισκία ecstasy ,
  • 3 φαρμακευτικά δισκία,
  • αυτοκίνητο,
  • πιστόλι κρότου,
  • 267- φυσίγγια κρότου,
  • χρηματοκιβώτιο,
  • 4- αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες,
  • 4- κινητά τηλέφωνα».
Εφετείο Αθηνών: 1.513.555€ βρέθηκαν στην κατοχή του 34χρονου | 14/08/2022 | ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ