Ελλαδα

Εισβολή στο Εφετείο: Τα ερωτηματικά των αστυνομικών για τον παίκτη ριάλιτι

Τα χρήματα, η πορεία του και οι λεπτομέρειες που θα ρίξουν φως στην υπόθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρώην παίκτης ριάλιτι ο 34χρονος που «μπούκαρε» στο Εφετείο Αθηνών
Πρώην παίκτης ριάλιτι ο 34χρονος που «μπούκαρε» στο Εφετείο Αθηνών © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ | Facebook

Τα κομμάτια του παζλ προσπαθούν να ενώσουν οι Αρχές σχετικά με το παρασκήνιο της εισβολής του πρώην παίκτη ριάλιτι στο Εφετείο Αθηνών.

Πέπλο μυστηρίου σκεπάζει την υπόθεση του παίκτη ριάλιτι, ο οποίος εισέβαλε στο Εφετείο έχοντας στην κατοχή του 1,5 εκατομμύριο ευρώ και πολλά ναρκωτικά. 

Οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν από τη στιγμή της σύλληψής του να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ και να βρουν τη διαδρομή των χρημάτων, τα οποία εικάζεται πως σχετίζονται με διακίνηση ναρκωτικών. 

Ο 34χρονος πρώην παίκτης ριάλιτι διαπιστώθηκε ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν ελέγχου στο όχημα, οι αρχές δεν εντόπισαν εκρηκτικά. Αντ' αυτών, βρέθηκαν βαλίτσες με περίπου 1,5 εκατ. ευρώ καθώς και 336 δολάρια ΗΠΑ μαζί με πολλές μικρές σακούλες με ναρκωτικά.

Οι καταθέσεις των φρουρών

Σημαντικές είναι και οι καταθέσεις των αστυνομικών με τους οποίους συνομίλησε ο πρώην παίκτης ριάλιτι όταν εισέβαλε στο Εφετείο.

Μάλιστα, φρουρός περιέγραψε τη στιγμή που εισήλθε στον χώρο το όχημα του συλληφθέντα και ανέφερε πως παρά το σχετικό σήμα, δεν σταμάτησε για έλεγχο.

«Αφού εισήλθε, στάθμευσε κανονικά και κατέβηκε από το αυτοκίνητο ένας άντρας μελαχρινός, μετρίου αναστήματος, ο οποίος με πλησίασε και μου είπε πως ήθελε να πάει στη φυλακή. Αμέσως τον ρώτησα για ποιο λόγο θέλει να μπει στη φυλακή και μου απάντησε πως δεν είναι καλά και θέλει να πάει φυλακή, όταν τον ρώτησα η γυναίκα του που είναι, μου είπε πως δεν έχει κάποια σχέση και ότι έχει ναρκωτικά μαζί του».

Ακόμα, επεσήμανε πως ο άνδρας «είπε τ΄όνομά του αλλά και το πού μένει», ενώ τόνισε πως «ήταν ήρεμος».

«Κατευθυνθήκαμε προς το όχημα του, το οποίο είχε εντός αρκετά πράγματα. Στον έλεγχο που έκανα στο όχημα με συνδρομή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, διαπιστώσαμε ότι υπήρχε ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό σε χαρτονομίσματα καθώς και ποσότητες ναρκωτικών ουσιών».

Ως προς τη στιγμή του εντοπισμού των ουσιών μίλησε και ο αστυνομικός της Δίωξης, σημειώνοντας:

«Διαπιστώθηκε ότι εντός του αυτοκινήτου υπήρχαν ναρκωτικές ουσίες και μεγάλο χρηματικό ποσό. Κατόπιν τούτου, κλιμάκιο της υπηρεσίας μου μετέβη στο σημείο που διαπίστωσε τα ανωτέρω ενώ πριν την άφιξη μας είχαν αφιχθεί και έτερες αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έλαβε χώρα και έλεγχος αυτοκινήτου και των περιεχομένων του από συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών μηχανισμών».

Ο παίκτης ριάλιτι γνωστοποίησε στις αρχές πως το όχημα είναι ιδιοκτησίας της πρώην συμβίας του, αλλά το χρησιμοποιεί αποκλειστικά εκείνος. Μετά τη σύλληψή του ο άνδρας «ανέφερε συνεχώς ότι προσήλθε αυτοβούλως να παραδοθεί, καθώς αποφάσισε ότι πλέον δεν είχε νόημα να ασχολείται με αυτή τη δραστηριότητα. Ανέφερε ότι δεν είχε κάποιο συνεργάτη στη διακίνηση των ναρκωτικών, ωστόσο απέφευγε να κατονομάσει τόσο τον προμηθευτή ή τους προμηθευτές ναρκωτικών ουσιών, καθώς και περαιτέρω λεπτομέρειες για το σκέλος της διακίνησης ναρκωτικών από τον ίδιο».

«Με τη συμβία του ζούσε στην οικία στην Ηλιούπολη μέχρι και προ ενός μηνός, οπότε και η τελευταία έφυγε μαζί με τα δύο ανήλικα τέκνα τους και μετοίκησε σε άλλη περιοχή της Αττικής. Επιπροσθέτως, δήλωσε ότι στην οικία του στην Ηλιούπολη έχει επιπλέον χρηματικό ποσό, καθώς και ένα πιστόλι ρεπλίκα, ενώ η συμβία του δε γνώριζε τίποτα για τις παράνομες δραστηριότητες του. (...) Ως προς το μεγάλο κατασχεθέν χρηματικό ποσό, σημειώνεται ότι λόγω της ιδιαιτερότητας των χαρτονομισμάτων, ήτοι υπερβολικά μεγάλος αριθμός χαρτονομισμάτων μικρής αξίας 5,10,20 ευρώ, αλλά κυρίως της κατάστασης τους, διπλωμένα, τσαλακωμένα, σκισμένα ή σε μορφή ρολού, η καταμέτρηση του ήταν εξαιρετικά δυσχερής. Το δε, προσδοκώμενο όφελος από την πώληση των κατασχεθείσων ουσιών με βάση τον πίνακα τιμών ναρκωτικών ανέρχεται στο ποσό των 35.000€» πρόσθεσε ο αστυνομικός. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ