Ελλαδα

Φοιτητές στην Πάτρα έκρυψαν τη μητέρα τους στην εστία για να τη σώσουν από τον πατέρα τους

Ο εν διαστάσει σύζυγός της την απειλούσε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απελπισμένη γυναίκα κρατά το πρόσωπό της
Έκρυβαν τη μητέρα τους από τον πατέρα τους μέσα στη φοιτητική εστία © PIXABAY / Counselling

Πάτρα: Μητέρα κρύφτηκε στη φοιτητική εστία της Πάτρας - Τα ασφαλιστικά μέτρα και οι απειλές από τον σύζυγό της.

Μέσα στη φοιτητική εστία κατάφεραν να κρύψουν τη μητέρα τους τρεις φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, προκειμένου να τη σώσουν από τον πατέρα τους. 

Το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση, με τον άνδρα να την απειλεί. Η μητέρα απευθύνθηκε στα τρία παιδιά της για βοήθεια, αφού ο άνδρας ακολούθησε τη γυναίκα στην Πάτρα από το νησί όπου διέμεναν. Σύμφωνα με το pelop.gr, ο άνδρας άρχισε να την ψάχνει παντού, ενώ δεν δίστασε να μεταβεί και στη φίλη - οδοντίατρο της εν διαστάσει συζύγου του όταν πληροφορήθηκε ότι την είχε επισκεφτεί καθώς είχε πονόδοντο. 

Η γυναίκα έχει υποβάλει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του εν διαστάσει συζύγου της. Σύμφωνα με το δημοσίευμα παραμένει άγνωστο αν ο άνδρας κατάφερε να την εντοπίσει.

Τα στοιχεία για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που καταγγέλθηκαν στη γραμμή «SOS 15900» τους πρώτους επτά μήνες του 2022.

Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους μέχρι και τον Ιούλιο, οι κλήσεις στην τηλεφωνική γραμμή «SOS 15900» για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ανήλθαν σε 2.090, ενώ, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μόνο τους τελευταίους δύο μήνες, δηλαδή τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, έγιναν 708 κλήσεις. Σχεδόν όλες οι κλήσεις που έγιναν αφορούσαν σε κακοποίηση γυναικών από τους συζύγους ή τους συντρόφους τους. Τις περισσότερες φορές μάλιστα (σε ποσοστό περίπου 70%), οι καταγγελίες έγιναν από τις ίδιες τις κακοποιημένες γυναίκες, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις έγιναν από τρίτα πρόσωπα, όπως συγγενείς ή φίλους και γείτονες.

Στο είδος της κακοποίησης, πρώτη στη λίστα είναι η σωματική, ενώ ακολουθεί η ψυχολογική, η λεκτική και, τέλος, η οικονομική.

Με πληροφορίες από pelop.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ