Ελλαδα

Ρόδος: 16χρονη κατήγγειλε τον πατέρα της για βιασμό - Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση

Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα προφίλ στο σκοτάδι
Βιασμός - Κακοποίηση κοπέλας © Unsplash / Molly Blackbird

Ρόδος: Καταγγελία 16χρονης για βιασμό από τον πατέρα της - Η αποκάλυψη στη διευθύντρια του σχολείου και η στάση του πατέρα

Μία 16χρονη κοπέλα στη Ρόδο κατήγγειλε τον πατέρα της για βιασμό. Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν εργαζόμενη στο κυλικείο ενημέρωσε την υποδιευθύντρια του σχολείου για όσα της εξομολογήθηκε η μαθήτρια και ασκήθηκαν από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ποινικές διώξεις για απόπειρα βιασμού και αιμομιξίας. 

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, όλα ξεκίνησαν στις 31 Μαρτίου 2022 όταν ο διευθυντής του λυκείου κατήγγειλε την κακοποίηση της 16χρονης. Μια μέρα νωρίτερα εργαζόμενη στο κυλικείο του σχολείου παρουσιάστηκε ενώπιον της υποδιευθύντριας και της είπε πως η μαθήτρια της αποκάλυψε πως βιάστηκε από τον βιολογικό της πατέρα προ 10ημέρου. Η μαθήτρια ακολούθως φέρεται, κλαίγοντας, να επανέλαβε την καταγγελία της αυτή και στην υποδιευθύντρια λέγοντας της μάλιστα πως δεν θέλει να ξαναπάει στο σπίτι της.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, που διενήργησε έρευνα στο πλαίσιο της οποίας η μητέρα της ανήλικης φέρεται να διαψεύδει τους ισχυρισμούς της. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας η ανήλικη εξετάστηκε από παιδοψυχίατρο στην οποία φέρεται και να περιέγραψε το τι συνέβη με τον πατέρα της. Φέρεται να ισχυρίστηκε ότι το πρώτο συμβάν έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2021 ενώ κατέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι ασέλγησε σε βάρος της τον Μάρτιο του 2022.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, κατέθεσε και ένας άνδρας που ισχυρίστηκε ότι ο καταγγελλόμενος έχει φλερτάρει με την κόρη του μέσω των social media. Συγγενής της 16χρονης κατέθεσε επίσης ότι είχε υποψίες ότι ο πατέρας κακοποιούσε σεξουαλικά το παιδί. Έχει εκδοθεί διάταξη του Εισαγγελέα Υπηρεσίας για την απομάκρυνση της ανήλικης από την οικία της και την προσωρινή διαμονή της σε προστατευμένο περιβάλλον, καθώς και την απαγόρευση της μεταξύ υπαιτίου και θύματος επικοινωνίας.

Κρίθηκε ειδικότερα ότι η ανήλικη που διανύει την ευαίσθητη εφηβική ηλικία, επειδή οι γονείς της δεν μπορούν να την προστατεύσουν, πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα από το οικογενειακό της περιβάλλον λόγω των ακατάλληλων συνθηκών διαβίωσης και διατάχθηκε η προσωρινή διαμονή της σε προστατευμένο περιβάλλον και συγκεκριμένα στην οικία συγγενικού της προσώπου.

Καταγγελία 16χρονης για βιασμό από τον πατέρα της στη Ρόδο

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε καθ’ ολοκληρία τα όσα του αποδίδονται, τονίζοντας ότι στο παρελθόν το παιδί του είχε δεχτεί έντονο bullying σε σχολείο της Ελλάδας από συμμαθητές της, που την αντιμετώπιζαν ως ξένο σώμα, κάτι που επηρέασε πολύ αρνητικά τον ψυχισμό της, εκδηλώνοντας έντονα σημάδια κατάθλιψης. Μετακόμισαν στη Ρόδο και το παιδί, όπως είπε, έδειχνε σημάδια βελτίωσης μέχρι πριν από ενάμισι περίπου χρόνο, που άρχισε να νιώθει μόνη της χωρίς φίλους. Τον Δεκέμβριο του 2021 διαπίστωσε ότι είχε συνάψει σχέση με μεγαλύτερο άνδρα και ο πατέρας, όπως είπε, έχασε την ψυχραιμία του και της μίλησε άσχημα.

Ο πατέρας τόνισε επίσης ότι το ψευδεπίγραφο της καταγγελίας της κόρης του, προκύπτει τόσο από την υπερβολή και την έλλειψη αληθοφάνειας που χαρακτηρίζουν τα λεγόμενά της, πασιφανώς αντίθετα με την κοινή λογική αλλά και αναιρούμενα τόσο από την κατάθεση της ίδιας, της μητέρας της, καθώς και από μαρτυρίες ανθρώπων που τους γνωρίζουν. Διαψεύδει τους ισχυρισμούς της επικαλούμενος καταθέσεις τρίτων ενώ επικαλείται και συνομιλίες της κόρης του την επίμαχη περίοδο με μια 18χρονη ανιψιά του στο Instagram, που δεν συνάδουν, με την κακοποίηση που δήθεν έχει υποστεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ