Ελλαδα

Άλλη μια νύχτα αγωνίας στη Θάσο - Νέα ολονύχτια μάχη με τη φωτιά (βίντεο)

Στάχτη τα μοναδικά έλατα του νησιού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η Θάσος καίγεται για τρίτο 24ωρο. Η φωτιά συνεχίζει να κάνει στάχτη δάση του νησιού. Η νέα αναζωπύρωση και η μάχη των πυροσβεστών.

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες στη Θάσο, καθώς η φωτιά στη Σκάλα Ποταμιάς συνεχίζει να καίει.

Δυστυχώς η νέα αναζωπύρωση στη Θάσο τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (13/8) είχε ως αποτέλεσμα η πυρκαγιά να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να επεκταθεί βορειότερα, κάνοντας στάχτη δασική περιοχή σε δύσβατο ορεινό σημείο.

Αεροπλάνα και ελικόπτερα πραγματοποίησαν ρίψεις νερού μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας, με τους ανέμους στην περιοχή να πνέουν ασθενείς. Πλέον το έργο της κατάσβεσης πέφτει για μια τρίτη διαδοχική νύχτα στις επίγειες δυνάμεις.

Η εικόνα από το πύρινο μέτωπο είναι καλύτερη, ωστόσο χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς μια νέα μεγάλη αναζωπύρωση δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ξάγρυπνοι για μια ακόμη νύχτα παραμένουν κάτοικοι της περιοχής.

Νύχτα τρόμου για τους  κατοίκους στη Θάσο - Χτύπησαν οι καμπάνες για τη φωτιά

Υπενθυμίζεται ότι κάτοικοι και επισκέπτες των οικισμών του νησιού που βρίσκονται κοντά στα μέτωπα της φωτιάς βίωσαν μια ακόμα νύχτα αγωνίας.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και οι δεκάδες εθελοντές ρίχνουν το βάρος στην ανάσχεσή της φωτιάς ώστε να μην περάσει στη Σκάλα Ποταμιάς και τον Θεολόγο, καθώς οι φλόγες έφτασαν μέχρι τη θέση «Αη Λιά» μετά τη μεγάλη αναζωπύρωση στη Θάσο.

Η κατάσταση ήταν αποπνικτική στον Θεολόγο από τον καπνό, με πολλούς κατοίκους να κατεβαίνουν στο παράλιο μέτωπο. Τα ξημερώματα του Σαββάτου χτύπησαν οι καμπάνες των εκκλησιών στην Ποταμιά και τον Θεολόγο, προκειμένου να κληθούν όσοι μπορούσαν να συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.

Εκτός από τη δασική έκταση η οποία έχει καεί μέχρι τώρα, θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι κάηκαν τα μοναδικά έλατα που υπήρχαν στη Θάσο, μετά την αναζωπύρωση της φωτιάς. Ειδικότερα, το μικρό δάσος με έλατα που βρισκόταν σε δύσβατο σημείο έχει σβήσει πλέον από τον «χάρτη» της χλωρίδας του νησιού.