Ελλαδα

Φωτιά στη Θάσο: Δυνάμεις του Στρατού στη μάχη με τις φλόγες (βίντεο)

Στάχτη πυκνό πευκοδάσος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η φωτιά στη Θάσο συνεχίζει να καίει. Τα νεότερα για την πυρκαγιά. Ο στρατός συνδράμει τους πυροσβέστες.

Στη Θάσο συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών με τη φωτιά. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο είναι πολύ βελτιωμένη και ο αέρας έχει σταματήσει. Η φωτιά έχει οριοθετηθεί, ωστόσο χρειάζεται προσοχή καθώς υπάρχουν αναζωπυρώσεις.

Η πυρκαγιά στη Θάσο ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης (9/11) στη θέση Λεύκη της Σκάλας Ποταμιάς σε δύσβατη δασική περιοχή. Τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις συνδράμουν οχήματα και μηχανήματα έργου του Στρατού, τα οποία ανοίγουν δρόμο προκειμένου να προσεγγίσουν τα πεζοπόρα τμήματα τις ενεργές εστίες.

Συμπαγές πευκοδάσος στο βουνό Υψάριο έχει γίνει στάχτη από τη φωτιά. Σημειώνεται ότι νωρίτερα το μεσημέρι, σε δηλώσεις του ο προϊστάμενος της Πολιτιστικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης, είχε εκφράσει την αισιοδοξία του ότι η φωτιά στη Θάσο θα τεθεί υπό έλεγχο πριν από τη δύση του ηλίου.

Από τη μεριά του ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος δήλωσε πως η κατάσταση παραμένει δύσκολη, ωστόσο εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την τελική έκβαση της επιχείρησης κατάσβεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η μάχη με τις φλόγες στη Θάσο ήταν δύσκολη κατά τη διάρκεια της νύχτας και ζητήθηκε η προληπτική εκκένωση του οικισμού Κοίνυρα.

Φωτιά στη Θάσο - Απαγόρευση κολύμβησης σε παραλίες του νησιού

Εν τω μεταξύ, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας εξέδωσε απόφαση για απαγόρευση κολύμβησης, διέλευσης σκαφών, ψυχαγωγικής δραστηριότητας και αλιείας σε συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές του νησιού, προκειμένου να γίνεται απρόσκοπτα και με ασφάλεια η υδροληψία από τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα τα οποία επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς στη Θάσο.

Η απαγόρευση της διέλευσης σκαφών, καθώς και κάθε αλιευτική-ψυχαγωγική δραστηριότητα (επαγγελματική-ερασιτεχνική) και η κολύμβηση, τέθηκε σε ισχύ στις 12:00 το μεσημέρι και ισχύει μέχρι νεοτέρας.