Ελλαδα

Νέα προθεσμία στον δράστη της επίθεσης με καυστικό υγρό στη Μεσσήνη

Ποια η στάση του 50χρονου

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η περίφραξη του χώρου εργασίας της 49χρονης που δέχθηκε επίθεση με καυστικό υγρό από τον 50χρονο πρώην σύζυγό της στη Μεσσήνη
Το σημείο της επίθεσης με καυστικό υγρό στη Μεσσήνη © Youtube / Ant1

Επίθεση με καυστικό υγρό σε 49χρονη στη Μεσσήνη: Η απολογία την Τρίτη - Η θέση του 50χρονου δράστη και το χρονικό

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε ο 50χρονος δράστης της επίθεσης με καυστικό υγρό σε βάρος 49χρονης στη Μεσσήνη. Ο πρώην σύζυγος του θύματος, που δίνει μάχη για να μην χάσει την όρασή της, αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης. Ο 50χρονος, που έχει ομολογήσει την πράξη του, υποστηρίζει ότι «θόλωσε» και πως δεν έπρεπε να της έχει επιτεθεί.

Ήδη ο εισαγγελέας τού απήγγειλε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο δικηγόρος του 50χρονου είπε ότι ο δράστης είναι συγκλονισμένος, έχει μετανιώσει για την πράξη του και θα βοηθήσει για την αποκατάσταση της υγείας της πρώην συζύγου του. «Ο 50χρονος είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, κλαίει και οδύρεται και όσο περνά η ώρα συνειδητοποιεί την πράξη του για την οποία και ζήτησε συγγνώμη και εμφανίζεται μετανιωμένος. Τον απασχολεί έντονα το θέμα των παιδιών, τα οποία είναι όλα ενήλικα και δεσμεύτηκε πως θα βοηθήσει όσο χρειαστεί για την αποκατάσταση της υγείας της πρώην συζύγου του, με την οποία είχαν αποκτήσει μαζί τέσσερα παιδιά και είχαν χωρίσει συναινετικά πριν από 7 χρόνια», δήλωσε στο messinialive.gr, Ο δικηγόρος του 50χρονου.

Η 49χρονη γυναίκα συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και δίνει μαζί με τους ιατρούς μεγάλη προσπάθεια για να μην χάσει την όρασή της από το δεξί της μάτι. Στο πλευρό της έχει από την πρώτη στιγμή τα παιδιά της.

«Δεν μπόρεσε να μου δώσει καμία εξήγηση γιατί έκανε την επίθεση, τώρα το έχει συνειδητοποιήσει»

Επίθεση με καυστικό υγρό στη Μεσσηνία: Το χρονικό

Η επίθεση με καυστικό υγρό στη Μεσσήνη έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης.

Ο 50χρονος αυτοκινητιστής και η 49χρονη είχαν επανασυνδεθεί και συζούσαν από τον περασμένο Απρίλιο. Όταν εκείνη ξύπνησε για να ετοιμαστεί, δεν παραξενεύτηκε που ο 50χρονος είχε ήδη φύγει από το σπίτι, γιατί γνώριζε ότι αυτή τη μέρα θα έφευγε με τη νταλίκα για τη Γερμανία. Όπως και ο δράστης, που φέρεται να είχε μελετήσει προσεχτικά το σχέδιό του, ήξερε πως την Τετάρτη η γυναίκα θα πήγαινε από τις 4-4.30 το πρωί στη δουλειά της, για να ετοιμάσουν με το αφεντικό της μια παραγγελία. Κι επειδή θα έπαιρνε αυτή το αυτοκίνητο, αυτός είχε φροντίσει να νοικιάσει το όχημα με το οποίο μετέβη από την Καλαμάτα στην Ανάληψη και μετά να φύγει για τη Γερμανία.

Όπως αναφέρει το eleftheriaonline.gr, τις προηγούμενες μέρες είχε προμηθευτεί ένα τετράλιτρο μπιτόνι με υδροχλωρικό οξύ από κατάστημα στην Καλαμάτα. Ο δράστης ήξερε ακόμα και πού βάζουν το κλειδί ανάγκης για να ξεκλειδώσει την εξωτερική καγκελόπορτα, να μπει στο χώρο και να περιμένει την πρώην σύζυγό του κρυμμένος και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του σε μια γωνία, καθώς γνώριζε πως αφού άνοιγε θα πήγαινε στο σημείο για να ανάψει τα μπόιλερ. Με ένα πανί ποτισμένο σε υδροχλωρικό οξύ προσπάθησε αρχικά να της κλείσει το στόμα και τη μύτη. Η γυναίκα αντιστάθηκε σθεναρά και αυτός της πέταξε στο πρόσωπο το υδροχλωρικό οξύ και εξαφανίστηκε. Το ασθενοφόρο και την Αστυνομία κάλεσε ο εργοδότης της 49χρονης, η οποία διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση στο μάτι.

Ο δράστης της επίθεσης είναι ο δεύτερος σύζυγος της 49χρονης παθούσας και μητέρας 6 ενήλικων παιδιών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με το δράστη χώρισαν με διαζύγιο από το 2015. Μαζί έχουν 4 παιδιά, με το μικρότερο να είναι 18 χρονών. Το θύμα της επίθεσης συνδεόταν ερωτικά με άλλον άντρα, κάτι, που φαίνεται να μην μπορούσε να δεχτεί ο 50χρονος, ο οποίος φέρεται ότι είχε εμμονή μαζί της. Μάλιστα, της είχε πάρει δαχτυλίδι και της είχε ζητήσει να παντρευτούν, ωστόσο, το θύμα τον απέρριπτε.

Μετά από τηλεφώνημα της μιας από τις κόρες τους, η οποία χωρίς να γνωρίζει ότι ο πατέρας της είναι ο δράστης τον πήρε προκειμένου να τον ενημερώσει για την επίθεση στη μητέρα της, επισκέφτηκε στο νοσοκομείο την πρώην σύζυγό του. Στο νοσοκομείο οι αστυνομικοί βρήκαν και προσήγαγαν τον 50χρονο στην Ασφάλεια, όπου αρχικά φέρεται να αρνιόταν ότι διέπραξε την επίθεση σε βάρος της 49χρονης. Αργότερα, ομολόγησε ότι αυτός είναι ο δράστης περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια πώς σχεδίασε και εκτέλεσε την πράξη του.

Σχολιασμός για την επίθεση με χημικό οξύ στη Μεσσήνη στην τηλεόραση BEST 12-08-2022

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ