Ελλαδα

Επίθεση με καυστικό υγρό στη Μεσσήνη: Αύριο η απολογία του δράστη

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. με αναμμένα φώτα
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. © ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Επίθεση με καυστικό υγρό σε 49χρονη στη Μεσσήνη: Η προθεσμία για τον δράστη, το χρονικό της επίθεσης και η κατάσταση του θύματος

Αύριο, Σάββατο (13/8) αναμένεται να απολογηθεί ο 50χρονος δράστης της επίθεσης με καυστικό υγρό σε βάρος 49χρονης στη Μεσσήνη. Ο πρώην σύζυγος της πολύτεκνης μητέρας πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, τη στιγμή που οι γιατροί κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να σώσουν την όρασή της από το δεξί μάτι. 

Σύμφωνα με το Messinialive, ο δικηγόρος του 50χρονου, τόνισε πως «ο 50χρονος είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, κλαίει και οδύρεται κι όσο περνά η ώρα συνειδητοποιεί την πράξη του για την οποία και ζήτησε συγγνώμη και εμφανίζεται μετανιωμένος. Τον απασχολεί έντονα το θέμα των παιδιών τα οποία είναι όλα ενήλικα και πως δεσμεύτηκε πως θα βοηθήσει όσο χα χρειαστεί για την αποκατάσταση της υγείας της πρώην συζύγου του, με την οποία είχαν αποκτήσει μαζί τέσσερα παιδιά και είχαν χωρίσει συναινετικά πριν από 7 χρόνια».

Μεσσήνη: Το Σάββατο θα οδηγηθεί στον ανακριτή ο 50χρονος | 12/8/22 | ΕΡΤ

Ο κ. Ηλιόπουλος θα λάβει γνώση της δικογραφίας το μεσημέρι της Παρασκευής και θα συντάξει την υπερασπιστική του γραμμή, η οποία, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία θα είναι δύσκολη και απαιτητική. 

Επίθεση με οξύ: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατηγορείται ο 50χρονος

Επίθεση με καυστικό υγρό στη Μεσσήνη: Ποια η κατάσταση υγείας της 49χρονης

Η διοικήτρια του νοσοκομείου Καλαμάτας, κ. Αλειφέρη δήλωσε στην ΕΡΤ για την κατάστασή της: «Χρειάζεται εβδομάδες παρακολούθησης προκειμένου να φανεί αν βελτιώνεται ή όχι». Όπως τόνισε η κ. Αλειφέρη από τη συνομιλία που είχε μαζί της, πρόκειται για μια πολύ δυνατή γυναίκα. «Παρά το σοκ που έχει υποστεί μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι δυνατή και αυτή η δύναμή της θα βοηθήσει στη συνέχεια στη δύσκολη πορεία που έχει μπροστά της».

H 49χρονη που δέχθηκε επίθεση με καυστικό υγρό από τον πρώην σύζυγό της στη Μεσσήνη, μίλησε μέσα από το νοσοκομείο για την κατάστασή της.«Να μη συμβεί σε καμία γυναίκα αυτό. Αυτή τη στιγμή είμαι σε πολύ κακή κατάσταση. Θα τα καταφέρω», είπε η 49χρονη στον Alpha.

Επίθεση με καυστικό υγρό στη Μεσσήνη: Το χρονικό 

Η επίθεση με καυστικό υγρό στη Μεσσήνη έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης. 

Ο 50χρονος αυτοκινητιστής και η 49χρονη είχαν επανασυνδεθεί και συζούσαν από τον περασμένο Απρίλιο. Όταν εκείνη ξύπνησε για να ετοιμαστεί, δεν παραξενεύτηκε που ο 50χρονος είχε ήδη φύγει από το σπίτι, γιατί γνώριζε ότι αυτή τη μέρα θα έφευγε με τη νταλίκα για τη Γερμανία. Όπως και ο δράστης, που φέρεται να είχε μελετήσει προσεχτικά το σχέδιό του, ήξερε πως την Τετάρτη η γυναίκα θα πήγαινε από τις 4-4.30 το πρωί στη δουλειά της, για να ετοιμάσουν με το αφεντικό της μια παραγγελία. Κι επειδή θα έπαιρνε αυτή το αυτοκίνητο, αυτός είχε φροντίσει να νοικιάσει το όχημα με το οποίο μετέβη από την Καλαμάτα στην Ανάληψη και μετά να φύγει για τη Γερμανία.

Όπως αναφέρει το eleftheriaonline.gr, τις προηγούμενες μέρες είχε προμηθευτεί ένα τετράλιτρο μπιτόνι με υδροχλωρικό οξύ από κατάστημα στην Καλαμάτα. Ο δράστης ήξερε ακόμα και πού βάζουν το κλειδί ανάγκης για να ξεκλειδώσει την εξωτερική καγκελόπορτα, να μπει στο χώρο και να περιμένει την πρώην σύζυγό του κρυμμένος και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του σε μια γωνία, καθώς γνώριζε πως αφού άνοιγε θα πήγαινε στο σημείο για να ανάψει τα μπόιλερ. Με ένα πανί ποτισμένο σε υδροχλωρικό οξύ προσπάθησε αρχικά να της κλείσει το στόμα και τη μύτη. Η γυναίκα αντιστάθηκε σθεναρά και αυτός της πέταξε στο πρόσωπο το υδροχλωρικό οξύ και εξαφανίστηκε. Το ασθενοφόρο και την Αστυνομία κάλεσε ο εργοδότης της 49χρονης, η οποία διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση στο μάτι.

Ο δράστης της επίθεσης είναι ο δεύτερος σύζυγος της 49χρονης παθούσας και μητέρας 6 ενήλικων παιδιών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με το δράστη χώρισαν με διαζύγιο από το 2015. Μαζί έχουν 4 παιδιά, με το μικρότερο να είναι 18 χρονών. Το θύμα της επίθεσης συνδεόταν ερωτικά με άλλον άντρα, κάτι, που φαίνεται να μην μπορούσε να δεχτεί ο 50χρονος, ο οποίος φέρεται ότι είχε εμμονή μαζί της. Μάλιστα, της είχε πάρει δαχτυλίδι και της είχε ζητήσει να παντρευτούν, ωστόσο, το θύμα τον απέρριπτε. 

Μετά από τηλεφώνημα της μιας από τις κόρες τους, η οποία χωρίς να γνωρίζει ότι ο πατέρας της είναι ο δράστης τον πήρε προκειμένου να τον ενημερώσει για την επίθεση στη μητέρα της, επισκέφτηκε στο νοσοκομείο την πρώην σύζυγό του.  Στο νοσοκομείο οι αστυνομικοί βρήκαν και προσήγαγαν τον 50χρονο στην Ασφάλεια, όπου αρχικά φέρεται να αρνιόταν ότι διέπραξε την επίθεση σε βάρος της 49χρονης. Αργότερα, ομολόγησε ότι αυτός είναι ο δράστης περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια πώς σχεδίασε και εκτέλεσε την πράξη του.

Μεσσήνη: 50χρονος έστησε καρτέρι και έριξε καυστικό υγρό στην πρώην γυναίκα του | 11/08/2022 | EΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ