Ελλαδα

Μεσσήνη: Η επίθεση με καυστικό υγρό - Αυτός είναι ο δράστης (βίντεο)

Η 49χρονη κινδυνεύει να χάσει την όρασή της - Τι ισχυρίστηκε ο 50χρονος στα πρώτα του λόγια

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στα χέρια της αστυνομίας στη Μεσσήνη ο 50χρονος για την επίθεση με καυστικό υγρό στη 49χρονη
Στα χέρια της αστυνομίας στη Μεσσήνη ο 50χρονος για την επίθεση με καυστικό υγρό στη 49χρονη © EUROKINISSI | Facebook

Στη Μεσσήνη η επίθεση με καυστικό υγρό έστειλε τη 49χρονη στο νοσοκομείο. Ο πρώην σύζυγος είναι ο δράστης που έριξε το ακουαφόρτε.

Στη Μεσσήνη ο δράστης πίσω από την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος της 49χρονης είναι ο πρώην σύζυγος του θύματος. Η 49χρονη νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου Καλαμάτας με σοβαρό έγκαυμα στο ένα μάτι. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι κινδυνεύει να χάσει την όρασή της.

Η επίθεση με το καυστικό υγρό, με θύμα τη 49χρονη, σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (10/8) στην περιοχή της Ανάληψης στη Μεσσήνη.

Αστυνομικοί επικεντρώνουν μεταξύ άλλων την έρευνα στο κίνητρο του δράστη που έριξε το καυστικό υγρό στην άτυχη γυναίκα.

Ο 50χρονος εντοπίστηκε στο νοσοκομείο, όπου είχε πάει να δει τη 49χρονη μετά την επίθεση. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή του. Αρχικά, ο πρώην σύζυγος του θύματος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή. Τελικά, όμως, παραδέχτηκε ότι αυτός βρίσκεται πίσω από την επίθεση με καυστικό υγρό στη Μεσσήνη. Στα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς εμφανίστηκε μετανιωμένος και φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να κάνει κακό στην πρώην σύζυγό του.

Με την 49χρονη στη Μεσσήνη είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Το 2015 είχαν χωρίσει. Τους τελευταίους μήνες, όμως, ζούσαν και πάλι μαζί. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχαν προσωπικές και οικονομικές διαφορές. Σημειώνεται ότι η 49χρονη είχε αποκτήσει δύο παιδιά με άλλον σύντροφο, με τον 50χρονο να φέρεται να τη ζήλευε.

Πώς έγινε η επίθεση με καυστικό υγρό στη Μεσσήνη

Ο 50χρονος στη Μεσσήνη είχε ποτίσει με ακουαφόρτε (υδροχλωρικό οξύ) ένα πανί, το οποίο επιχείρησε να βάλει στη μύτη και στο στόμα της 49χρονης. Εκείνη αντιστάθηκε και στη συνέχεια ο δράστης της πέταξε το ακουαφόρτε στο πρόσωπο. Όπως είπε, είχε προμηθευτεί το υδροχλωρικό οξύ από σούπερ μάρκετ.

Η επίθεση με το καυστικό υγρό σημειώθηκε σε βιοχημικό πλυντήριο - καθαριστήριο στο χωριό Ανάληψη Μεσσήνης, όπου η 49χρονη εργάζεται. Η άτυχη γυναίκα είχε πάει τα ξημερώματα της Τετάρτης για να ανοίξει την επιχείρηση. Ο 50χρονος τής είχε στήσει καρτέρι. Είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, προκειμένου να μη γίνει αντιληπτός από το θύμα. Έχοντας εξαπολύσει την επίθεσή του με το ακουαφόρτε, ο δράστης τράπηκε σε φυγή, αφήνοντας πίσω του τη 49χρονη με σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο.

Επίθεση με καυστικό υγρό: Κινδυνεύει να χάσει το δεξί της μάτι η 49χρονη | 11/8/22 | ΕΡΤ

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο 50χρονος στη Μεσσήνη

Ο συλληφθείς κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Εντός της ημέρας οδηγείται στον εισαγγελέα, προκειμένου να του ασκηθεί ποινική δίωξη.

Στη συνέχεια αναμένεται να λάβει προθεσμία από τον ανακριτή, έτσι ώστε να λάβει γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του και να ετοιμάσει -μαζί με τον δικηγόρο του- την απολογία του.

Επίθεση με καυστικό υγρό σε 49χρονη | Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων 11/08/2022 | OPEN TV

Επίθεση με καυστικό υγρό στη Μεσσήνη - Η 49χρονη κινδυνεύει να χάσει την όρασή της

Για τη 49χρονη και την κατάσταση της υγείας της μίλησε στην ΕΡΤ η Ελένη Αλειφέρη, διοικήτρια του νοσοκομείου Καλαμάτας όπου νοσηλεύεται το θύμα της επίθεσης με καυστικό υγρό στη Μεσσήνη.

«Είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό για το θέμα της εξέλιξης της όρασής της στο δεξί της μάτι. Έχει χημικό έγκαυμα τρίτου - τέταρτου βαθμού. Είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση στο μάτι της. Υπάρχει κίνδυνος για τη απώλεια της όρασής της» ξεκαθάρισε. Και πρόσθεσε: «Χρειάζεται εβδομάδες παρακολούθησης, προκειμένου να φανεί αν βελτιώνεται ή όχι».

Ο 50χρονος στη Μεσσήνη παραδέχτηκε την επίθεση με καυστικό υγρό στη 49χρονη
Ο 50χρονος στη Μεσσήνη παραδέχτηκε την επίθεση με καυστικό υγρό στη 49χρονη © Facebook

«Παρά το σοκ που έχει υποστεί, μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι δυνατή και πιστεύω πως αυτή η δύναμή της θα τη βοηθήσει στη συνέχεια στη δύσκολη πορεία που έχει μπροστά της» ανέφερε επίσης για τη 49χρονη που δέχτηκε την επίθεση με το καυστικό υγρό στη Μεσσήνη.

«Λαμβάνει από εμάς, πέρα από τη θεραπευτική αγωγή, και ψυχολογική στήριξη. Αν χρειάζεται οτιδήποτε άλλο θα είμαστε κοντά της» κατέληξε η κα Αλειφέρη.

Πώς εξελίσσεται η υγεία της 49χρονης μετά την επίθεση με χημικό υγρό | 11/8/22 | ΕΡΤ
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την επίθεση με καυστικό υγρό στη Μεσσήνη

«Συνελήφθη βραδινές ώρες σήμερα, Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 50χρονος ημεδαπός για τον τραυματισμό με χημικό υγρό 49χρονης ημεδαπής, που έλαβε χώρα σε περιοχή της Μεσσήνης.

» Όπως προέκυψε, ο 50χρονος πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προσέγγισε την ημεδαπή έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηρίστηκα του προσώπου του, κατά το χρόνο που αυτή εισερχόταν στην επιχείρηση όπου εργάζεται και της επιτέθηκε αρχικά τοποθετώντας πανί εμποτισμένο με υγρό στο στόμα και τη μύτη της και στη συνέχεια ρίχνοντας στο πρόσωπό της φιάλη με το ίδιο υγρό.

» Η 49χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται. Ο συλληφθείς με τη σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ