Ελλαδα

Ξεκινά η καταβολή του Fuel Pass 2 στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
benzini.jpg
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Θέμα ωρών είναι η καταβολή των χρημάτων για το Fuel Pass 2 στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή του Fuel Pass 2 στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε πως «τα χρήματα έχουν δοθεί στο αρμόδιο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και σήμερα ή το πολύ αύριο θα πιστωθούν (όπως εκτιμά το αρμόδιο υπουργείο) τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων που επέλεξαν iban. Παράλληλα τρέχει (έχει ήδη ξεκινήσει) η καταβολή της ενίσχυσης σε δικαιούχους που επέλεξαν επιδότηση με τη μορφή ψηφιακής κάρτας στο κινητό τηλέφωνο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στα πρατήρια βενζίνης».

Αυτή η νέα επιδότηση καυσίμων αφορά στους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Στην περίπτωση δε της ψηφιακής κάρτας το επίδομα είναι 15 ευρώ υψηλότερο.

Όπως ανακοινώθηκε, η τράπεζα θα ενημερώσει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας:

  • γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και
  • μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Αφότου εισέλθει στον εν λόγω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ