Ελλαδα

Γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 49χρονος

Ασκήθηκε ποινική δίωξη στον δράστη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο - Ο δράστης του εγκλήματος στον εισαγγελέα
Γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο - Ο δράστης του εγκλήματος στον εισαγγελέα © imerazante.gr

Γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο: Προθεσμία για τον δράστη - Οι δηλώσεις του μεγαλύτερου παιδιού της 41χρονης και όσα έγιναν στον εισαγγελέα

Στον εισαγγελέα Πλημμελιοδικών Ζακύνθου οδηγήθηκε ο δράστης της γυναικοκτονίας που καταγράφηκε την περασμένη Κυριακή στο Τσιλιβή. Θύμα η 41χρονη σύζυγός του και μητέρα των τριών παιδιών τους. Ο εισαγγελέας Ζακύνθου άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και έδωσε στον 49χρονο προθεσμία να απολογηθεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Ο 49χρονος παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε από την πίσω πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Ζακύνθου στο γραφείο του ανακριτή για να απολογηθεί. Από νωρίς το πρωί έξω από το δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί πολίτες, μεταξύ αυτών αρκετές γυναίκες, οι οποίες κρατούσαν πλακάτ για τις «γυναικοκτονίες». Ανάμεσα στον κόσμο βρισκόταν και ο 19χρονος γιος του θύματος, ο οποίος περίμενε να δει από κοντά τον πατέρα του, μετά το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξε ενώ όταν έμαθε ότι ήταν μέσα στο κτίριο προσπάθησε να τον προσεγγίσει.

«Ήρθα για να δω την αντίδρασή του, να δω πώς έκανε κάτι τέτοιο», είπε στο imerazante.gr o γιος της 41χρονης. «Θέλω να δω την αντίδρασή του, δεν ξέρω.. Ηρθα έτσι, ένιωθα ότι έπρεπε να είμαι εδώ, να δω πως αυτός ο άνθρωπος έκανε κάτι τέτοιο.. Θόλωνε, ερχόταν σπίτι και ήταν θολωμένος, δεν άκουγε κανέναν ακόμα και τα παιδιά του. Χάλαγε τα λεφτά του εκεί που τα χάλαγε αντί να κάνει κάτι καλύτερο για τα παιδιά του. Μόνο η μάνα, έκανε 2 δουλειές για να τα βγάλει πέρα…», είπε ο νεαρός άνδρας.

Ζάκυνθος | Συγκλονίζει ο γιος της δολοφονημένης γυναίκας

Γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο: Το χρονικό του εγκλήματος

Το άγριο έγκλημα που έγινε στο χωριό Τσιλιβή τα ξημερώματα της Δευτέρας (1/8) έχει συγκλονίσει την κοινωνία της Ζακύνθου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η γυναίκα έφερε χτυπήματα από μαχαίρι στα πλευρά και στο πρόσωπο ενώ είχε δεχθεί γροθιές και κλωτσιές.

Ακόμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά από παρέμβαση του Εισαγγελέα Ζακύνθου αναμένεται το Χαμόγελο του Παιδιού να αναλάβει τα δύο ανήλικα παιδιά της άτυχης 41χρονης. Πρόκειται για ένα κορίτσι 8 ετών και ένα αγόρι 14 ετών ενώ το τρίτο το παιδί είναι ενήλικο, 19 ετών και μένει μόνιμα στην Καλαμάτα. Ο δράστης συνελήφθη 12 ώρες μετά τη δολοφονία της 41χρονης, στην οικοδομή όπου εργαζόταν στο χωριό Κερί.

Την Κυριακή η γυναίκα απευθύνθηκε στις Αρχές για να ζητήσει βοήθεια καθώς ο 49χρονος της είχε επιτεθεί για μία ακόμη φορά. Η γυναίκα κατήγγειλε τον σύζυγό της, ωστόσο, γύρισε στο σπίτι, όπου ο 49χρονος τη χτύπησε για μία ακόμη φορά και άρχισε να τη σέρνει από τα μαλλιά στο μπαλκόνι του σπιτιού, ενώ στη συνέχεια άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο και της κατάφερε τα θανατηφόρα χτυπήματα. Στις 18 Ιουνίου 2022 η 40χρονη γυναίκα είχε απευθυνθεί στις Αρχές, καθώς ο σύζυγος της την είχε χτυπήσει άσχημα. Τότε το δικαστήριο όρισε ότι δεν επιτρέπεται να την προσεγγίζει σε απόσταση μικρότερη των 100, με την ίδια μετά από λίγες ημέρες να πείθεται από τα παρακάλια του και να τον αφήνει να επιστρέψει σπίτι τους.

Σοκ από τη νέα γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο: 49χρονος κατακρεούργησε τη σύζυγο του (ΑΝΤ1, 2/8/22)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ