Ελλαδα

Ο αστυνομικός στη Λέσβο που κατηγορείται ότι βίασε τη 14χρονη (εικόνες)

Η Αστυνομία δημοσίευσε τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητάς του

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο αστυνομικός στη Λέσβο που κατηγορείται για τον βιασμό της 14χρονης
Ο αστυνομικός στη Λέσβο που κατηγορείται για τον βιασμό της 14χρονης © astynomia.gr

Αυτός είναι ο αστυνομικός στη Λέσβο. Κατηγορείται ότι βίασε τη 14χρονη. Την Τρίτη η απολογία του για τον βιασμό.

Ο αστυνομικός στη Λέσβο που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης απολογείται την Τρίτη (2 Αυγούστου). Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που συνεχίζεται, η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του αστυνομικού, ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε τη 14χρονη στη Λέσβο.

Σημειώνεται ότι η μητέρα της 14χρονης ξεσπά, εκφράζοντας τη βεβαιότητά της ότι ο αστυνομικός και προπονητής βόλεϊ έχει κακοποιήσει σεξουαλικά και άλλα κορίτσια στο παρελθόν.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση «αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τελέστηκαν, καθώς και στη βεβαίωση εγκλημάτων που τιμωρούνται ως κακουργήματα ή πλημμελήματα με δόλο (εν προκειμένω εγκλημάτων κατά τις γενετήσιας ελευθερίας) και συγκεκριμένα στον εντοπισμό, επιπλέον θυμάτων βιασμού ή ασελγών πράξεων, διαδικασία η οποία σε διαφορετική περίπτωση καθίσταται απολύτως δυσχερής».

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι ο 53χρονος αστυνομικός στη Λέσβο προσπαθούσε πιεστικά να αποσπάσει από την 14χρονη βίντεο πορνογραφικού χαρακτήρα. Η μητέρα του θύματος δηλώνει στην ΕΡΤ βέβαιη ότι ο αστυνομικός έχει ασελγήσει και σε άλλα κορίτσια.

Λέσβος-Βιασμός 14χρονης: Πήρε προθεσμία για την Τρίτη ο αστυνομικός | 1/8/22 | ΕΡΤ
Λέσβος : Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι με τον αστυνομικό που βίασε την 14χρονη | 01/08/2022 | ΕΡΤ

Ποιος είναι ο αστυνομικός που βίασε τη 14χρονη στη Λέσβο - Οι φωτογραφίες του

Ο 53χρονος αστυνομικός στη Λέσβο ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί. Σύμφωνα με τη δικογραφία, βίασε την 14χρονη σε ερημική τοποθεσία.

Ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε το πρωί τη Δευτέρας (01/08) στα δικαστήρια από τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, κάτω από ισχυρή αστυνομική φρούρηση. Έξω από τα δικαστήρια δέχτηκε φραστικές επιθέσεις από συγκεντρωμένους. Ανάμεσά τους βρίσκονταν και οι γονείς της 14χρονης που κατήγγειλε τον βιασμό της.

Σημειώνεται ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναμένεται να υποβάλλει αίτημα προς την εταιρεία που διαχειρίζεται το Facebook για άρση του απορρήτου του αστυνομικού, προκειμένου να γίνει έρευνα στα προφίλ που διατηρούσε στα social media.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ και δείχνουν ποιος είναι ο αστυνομικός στη Λέσβο που κατηγορείται ότι βίασε τη 14χρονη.

Ο 53χρονος αστυνομικός και προπονητής βόλεϊ στη Λέσβο
Ο 53χρονος αστυνομικός και προπονητής βόλεϊ στη Λέσβο © astynomia.gr
Ο αστυνομικός στη Λέσβο που κατηγορείται ότι βίασε τη 14χρονη
Ο αστυνομικός στη Λέσβο που κατηγορείται ότι βίασε τη 14χρονη © astynomia.gr
Αυτός είναι ο αστυνομικός στη Λέσβο που κατηγορείται για τον βιασμό 14χρονης
Αυτός είναι ο αστυνομικός στη Λέσβο που κατηγορείται για τον βιασμό 14χρονης © astynomia.gr

Όπως γίνεται γνωστό, πρόκειται για τον Μυρογιάννη Ευστράτιο του Ευαγγέλου και της Μαρίνας, γεν. την 28-11-1969 στον Καναδά. Υπενθυμίζεται ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ για τον αστυνομικό που βίαζε την ανήλικη.

Τι καταγγέλλει η μητέρα της 14χρονης για τον αστυνομικό στη Λέσβο

«Ένα κτήνος είναι, κτήνος, αυτό, και θέλω να ακουστεί αυτό, ότι είναι ένα κτήνος. Αυτοί οι άνθρωποι είναι άρρωστοι» ξέσπασε η μητέρα της 14χρονης στη Λέσβο.

Και πρόσθεσε για τον 53χρονο αστυνομικό που κατηγορείται ότι βίασε την κόρη της: «Απλά θέλω να πάει εκεί που πρέπει να πάει και να πονέσει όπως πόνεσε το δικό μου το παιδί. Ψυχολογικά δεν είναι καθόλου καλά, κλαίει όλη μέρα».

Σημειώνεται ότι στα δικαστήρια όπου οδηγήθηκε ο 53χρονος αστυνομικός στη Λέσβο, η μητέρα της 14χρονης ξέσπασε, φωνάζοντας: «Τι σου έκανε το μωρό μου, παιδεραστή».

Συγκλονίζει η μητέρα της 14χρονης στη Μυτιλήνη που βίασε ο 53χρονος αστυνομικός - 1/8/22

Πώς αποκαλύφθηκε ο βιασμός της 14χρονης στη Λέσβο από τον 53χρονο αστυνομικό

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η μητέρα της 14χρονης βρήκε στο κινητό τηλέφωνο του παιδιού της μία συνομιλία με ένα άγνωστο προφίλ. Ο χειριστής του προφίλ τής ασκούσε πιέσεις να στείλει γυμνές φωτογραφίες της μεταξύ άλλων.

Η μητέρα άρχισε να μιλάει με την κόρη της, η οποία τον τελευταίο καιρό είχε κλειστεί στον εαυτό της και ήθελε να σταματήσει να κάνει βόλεϊ. Ο 53χρονος αστυνομικός στη Λέσβο ήταν αυτός που την προπονούσε.

Η μητέρα της 14χρονης ζήτησε βοήθεια από την αστυνομία. Άμεσα κινήθηκε η διαδικασία μέσα από το Σώμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Ακολούθησε έλεγχος στο σπίτι του αστυνομικού, όπου και βρέθηκε ψηφιακό υλικό, το οποίο κατασχέθηκε. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι ο 53χρονος διατηρούσε ψεύτικα προφίλ από το 2018. Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός στη Λέσβο συνελήφθη για κατ' επανάληψη γενετήσιες πράξης σε βάρος ανήλικης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ