Αυτό είναι το νέο email-απάτη - Μην ανοίγετε τα συνημμένα, προειδοποιεί η ΕΛΑΣ
Δείτε το email-απάτη
Για το νέο email απάτη προειδοποιεί η ΕΛΑΣ τους πολίτες - Πώς δραστηριοποιούνται οι επιτήδειοι.
Η Ελληνική Αστυνομία, με ανακοίνωσή της, προειδοποιεί τους πολίτες για μία ακόμα περίπτωση απάτης μέσω email. Αυτή τη φορά, οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν τα στοιχεία του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνου Τσουβάλα, ο οποίος τους στέλνει δήθεν επιστολή από αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, με εντυπώματα της ελληνικής σημαίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα πως ο αποδέκτης του email βρίσκεται υπό έρευνα από τις αρχές, για δήθεν υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων, οι επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες.
«Το κείμενο - μήνυμα που διακινείται μέσω email, ως δήθεν επιστολή του γενικού γραμματέα, η οποία φέρει το ονοματεπώνυμό του αλλά με διαφορετική ιδιότητα ή λάθος σύνταξη (Τσουβίλας, αξιωματικός, Έλληνας αστυνομικός υπεύθυνος πολιτικής προστασίας με το ευρωπαϊκό γραφείο, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο για την Ανάλυση Εικόνων Πορνογραφικών CNAIP κ.α.) καθώς και ψευδή υπογραφή και σφραγίδα, είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό», τονίζει η ΕΛ.ΑΣ.
Ταυτόχρονα, καλεί τους πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο ή άλλα παρόμοια μηνύματα καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία, για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.
Δείτε το email- απάτη
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αιτήματα του ΣΑΤΑ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν δύο επιτροπές
Κλειστό το ρεύμα προς Χαλάνδρι
Αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η μητέρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μέχρι πότε θα διατηρηθούν οι πολικές θερμοκρασίες
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Αναμένονται οι ανακοινώσεις και από άλλους δήμους
«Άκρως διαφορετικά σενάρια, 14-18 ώρες πριν από την κρίσιμη χρονική περίοδο»
Σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα
«Λευκό τοπίο» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.