Ελλαδα

ΔΕΔΔΗΕ: Αποκαταστάθηκε το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών στα Μέγαρα

Συνεχίζονται οι εργασίες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φωτιά στα Μέγαρα - ΔΕΔΔΗΕ: Αποκαταστάθηκε το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών

Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στο δίκτυο στη Βορειοανατολική Αττική και στην περιοχή των Μεγάρων, ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ. Καλεί επίσης όσους κατοίκους αυτών των περιοχών συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης έως και αυτή την ώρα, να επικοινωνήσουν άμεσα με τον ΔΕΔΔΗΕ στη δωρεάν γραμμή τηλεφωνικής εξυπηρέτησης 800 400 4000 ή στο 11500/211 1900 500.

Τα συνεργεία του Διαχειριστή παραμένουν στις πληγείσες περιοχές, έως ότου ηλεκτροδοτηθεί το σύνολο των καταναλωτών.

Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις πυρκαγιές σε Πεντέλη και Μέγαρα

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ με παραγγελία της προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, διέταξε επείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις περιοχές Πεντέλης, Ανθούσας, Γέρακα, Παλλήνης, Ντράφι και Μεγάρων από τις οποίες καταστράφηκαν χιλιάδες στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων.

Με βάση την παραγγελία της κ.Γκανέ προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου θα διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικες ευθύνες για την τέλεση συγκεκριμένων αξιοποίνων πράξεων, όπως εμπρησμός, εμπρησμός δάσους και παράβαση του νόμου προστασίας του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, που θα διενεργήσεις ο αρμόδιος εισαγγελέας, θα αξιολογησει άμεσα, αποδεικτικά στοιχεία, πληροφορίες αλλά και ενδεχόμενες μηνύσεις για την αναζήτηση των αιτιών που προκάλεσαν τις πυρκαγιές που είχαν ως αποτέλεσμα τεράστια οικολογική καταστροφή στις περιοχές που επλήγησαν αλλά και σημαντικές ζημιές σε περιουσίες πολιτών.