Ελλαδα

Σε δομές θα φιλοξενηθούν πολίτες που επλήγησαν από την πυρκαγιά στην Πεντέλη

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fotia-politis-penteli

Φωτιά στην Πεντέλη: Πολίτες που επλήγησαν από την πυρκαγιά θα φιλοξενηθούν δωρεάν σε δομές 

Κατόπιν επικοινωνίας του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, έχει διασφαλιστεί δωρεάν προσωρινή φιλοξενία πολιτών που επλήγησαν από την πυρκαγιά στην περιοχή της Πεντέλης.

Οι πολίτες που δεν μπορούν να επιστρέψουν στις οικίες τους, μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (213 15 10 100) και, δηλώνοντας τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση οικίας και ΑΔΤ), να λαμβάνουν σχετική καθοδήγηση.

Φωτιά στην Πεντέλη: Ποια τα ενεργά μέτωπα τώρα

Σε Διώνη και Δασαμάρι κατευθύνεται αυτή την ώρα το μέτωπο της φωτιάς. Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός. Όπως τόνισε, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν πραγματική μάχη προκειμένου οι φλόγες να μην περάσουν μέσα στη Διώνη, περιοχή που βρίσκεται βόρεια του Πικερμίου, ενώ μικρή αναζωπύρωση υπάρχει αυτή την ώρα και δυτικά προς το Ντράφι. Την ίδια στιγμή διάσπαρτες εστίες υπάρχουν και σε Ανθούσα και Παλλήνη.

Δείτε την εξάπλωση της πυρκαγιάς στην Πεντέλη από δορυφόρο της NASA

fotia-nasa

Αυτή την ώρα επιχειρούν 485 πυροσβέστες με 28 ομάδες πεζοπόρα και 120 οχήματα. Στο πεδίο παραμένουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες. Για την αεροπυρόσβεση ήδη επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Συνδράμουν Δασική Υπηρεσία, ΕΚΑΒ, ΓΕΣ, ΟΤΑ και ΕΛΑΣ που διαθέτει 626 αστυνομικούς με 232 οχήματα. Επίσης, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) ενημέρωσε ότι πέντε αεροπλάνα Canadair διατίθενται για την κατάσβεση της φωτιάς στην Πεντέλη. Επιπλέον, σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται 6 ομάδες με συνολικά 61 άτομα, ενώ υπάρχουν 13 μηχανήματα με το υποστηρικτικό προσωπικό τους στο 725 Τάγμα Μηχανικού. Επιπρόσθετα, σε δίωρη ετοιμότητα βρίσκονται στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) 90 άτομα, στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) 30 άτομα καθώς και στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) άλλα 30 άτομα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ