Ελλαδα

Φωτιά στην Πεντέλη: Με εγκαύματα τρεις πολίτες στο «Γεννηματάς» - Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Δύο άνδρες και μία 28χρονη τα θύματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fotiaa

Δύο άνδρες και μία γυναίκα προσήλθαν με εγκαύματα στο «Γεώργιος Γεννηματάς» από χθες, Τρίτη 19 Ιουλίου.

Σε ετοιμότητα για τυχόν εγκαυματίες από την φωτιά που ξεκίνησε χθες το απόγευμα στην Πεντέλη έχει τεθεί το νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» από χθες, Τρίτη 19 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο, προσήλθαν συνολικά τρεις εγκαυματίες. Συγκεκριμένα, στην εφημερία της 19/7/2022, προσήλθαν συνολικά τρεις ασθενείς που αφορούσαν την Πλαστική Χειρουργική, από τη πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη. Πρόκειται για δύο άνδρες 54 και 35 ετών και μία 28χρονη γυναίκα.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

O ασθενής Μ.Ε. ετών 54 προσήλθε με ιδίο μέσο από την πυρκαγιά στο Γέρακα, με εκτεταμένα εγκαύματα συνολικής εγκαυματικής επιφάνειας 60% της ολικής επιφάνειας σώματος, κυρίως επιπολής και κατά τόπους εν τω βάθει μερικού πάχους, που αφορούσαν το πρόσωπο, άνω και κάτω άκρα άμφω, και κορμό. Λόγω της σοβαρότητας των εγκαυμάτων ο ασθενής εισήχθη στη Μονάδα Εγκαυμάτων και η κατάσταση του ασθενούς είναι σταθερή.

Ασθενής Α.Ν. θήλυ, 28 ετών, από την περιοχή της Πεντέλης, προσήλθε λόγω εισπνοής καπνού, και μετά τη διενέργεια των ενδεδειγμένων βάσει πρωτοκόλλου εξετάσεων και παρακλινικού ελέγχου, αποφασίστηκε η διακομιδή στο Γ.Ν Σωτηρία για πνευμονολογική εκτίμηση λόγω της φύσης του εισπνευστικού εγκαύματος. Ωστόσο η ασθενής αρνήθηκε ενυπογράφως την διακομιδή της με ΕΚΑΒ και ανέφερε ότι θα μεταβεί από τους συνοδούς της στο Γ.Ν Σωτηρία.

Ασθενής Β.Γ. άρρεν 35 προσήλθε με ΕΚΑΒ από τη Πεντέλη λόγω θερμικών εγκαυμάτων εν τω βάθει μερικού πάχους συνολικής επιφανείας 18%, σε κεφαλή, ΑΡ βραχίονα, ΔΕ κνήμη, και ΑΡ κάτω άκρο. Έγινε σύσταση για εισαγωγή στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής ωστόσο ο ασθενής αρνήθηκε ενυπογράφως και θα προσέλθει σήμερα για επανεξέταση στο εξωτερικό ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ