Ελλαδα

Η φωτιά κατευθύνεται στον Γέρακα από την Πεντέλη - Νέο μήνυμα 112

Κατευθυνθείτε άμεσα στην Αγία Παρασκευή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η φωτιά στην Πεντέλη καίει ανεξέλεγκτη και κατευθύνεται προς Γέρακα
Η φωτιά στην Πεντέλη καίει ανεξέλεγκτη και κατευθύνεται προς Γέρακα © EUROKINISSI

Μήνυμα 112 για εκκένωση του Γέρακα, καθώς η φωτιά στην Πεντέλη κατευθύνεται προς τις ανατολικές περιοχές.

Νέο μήνυμα έστειλε το 112 για εκκένωση των ανατολικών περιοχών του Γέρακα προς την Αγία Παρασκευή, καθώς η μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Λίγη ώρα νωρίτερα, είχε σταλεί μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Παλαιάς Πεντέλης προς τα Βριλήσσια.

«Αν βρίσκεστε στις ανατολικές περιοχές του Γέρακα, εκκενώστε τώρα προς Αγία Παρασκευή. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies » αναφέρει το μήνυμα 112.

Η ολονύχτια μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Στο μέτωπο που βρισκόταν κοντά στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, άλλαξε η φορά του ανέμου και η φωτιά πλησίασε το νοσοκομείο. Στο σημείο αυτήν την ώρα βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που καταβάλλουν τιτάνια προσπάθεια για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, ώστε να καταφέρουν να μην περάσει η φωτιά στις υποδομές του νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο έχει εκκενωθεί εδώ και ώρα και έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά των 36 παιδιών από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Είκοσι ένα παιδιά μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού και 15 έλαβαν εξιτήριο. Την επιχείρηση συντόνιζε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου.

Λίγο μετά τις 03.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης (20/7) το βάρος πέφτει στο μέτωπο στην Καλλιθέα Πεντέλης, στην Ανθούσα και στο Ντράφι, ενώ στο σημείο συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ