Ελλαδα

Εκκενώθηκαν Ανθούσα, Ντράφι, Διώνη και Δασαμάρι

«Κατευθυνθείτε προς Γέρακα και Παλλήνη»

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Εκκένωση σε Ανθούσα, Διώνη και Δασαμάρι, καθώς η φωτιά στην Πεντέλη συνεχίζει να καίει. Το μήνυμα 112 για την πυρκαγιά.

Η φωτιά στην Πεντέλη καίει ανεξέλεγκτη. Μετά την εντολή για εκκένωση στο Ντράφι, εστάλη μήνυμα 112 και για την απομάκρυνση των κατοίκων από την Ανθούσα, τη Διώνη στο Πικέρμι και το Δασαμάρι.

Όσοι βρίσκονται στην Ανθούσα, καλούνται να μετακινηθούν προς Γέρακα, καθώς η φωτιά στην Πεντέλη συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Όσοι βρίσκονται σε Διώνη και Δασαμάρι, καλούνται να εκκενώσουν προς Παλλήνη.

Οι πρώτες εικόνες δείχνουν σπίτια στο Ντράφι να έχουν υποστεί ζημιές από την πυρκαγιά. Μήνυμα εστάλη στους κατοίκους της Ανθούσας να εκκενώσουν την περιοχή προς τον Γέρακα λόγω της μεγάλης φωτιάς που καίει στην Πεντέλη.

Σε δύο μέτωπα η φωτιά στην Πεντέλη - Καίει σε Νταού και Ντράφι

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα Τρίτη (19/7) το απόγευμα ανάμεσα στο Νταού Πεντέλης και το Ντράφι. Αυτήν τη στιγμή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα:

  • Το ένα κινείται προς Ντράφι και
  • το άλλο νότια και δυτικά προς την περιοχή Καλλιθέα και Καλύβια Πεντέλης.

Στο μέτωπο που κινείται προς Ντράφι η φωτιά έχει πλησιάσει στα σπίτια, με τις επίγειες δυνάμεις και τα εναέρια μέσα να έχουν παραταχθεί στις οδούς Αχαιών και Δωριέων. Υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε κατοικίες, καθώς οι φλόγες μπήκαν στις αυλές.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί περαιτέρω καθώς στο σημείο επιχειρούν πλέον 105 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα, 11 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα λειτουργεί ως συντονιστικό, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Τα εναέρια μέσα θα κάνουν ρίψεις από αέρος μέχρι και τις 21.10 το βράδυ, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.