- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Φωτιά στο Ρέθυμνο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα χωριά του Αγίου Βασιλείου.
Εγκρίθηκε με πολύ γρήγορες διαδικασίες το αίτημα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Αγίου Βασιλείου ώστε να κηρυχθούν τα χωριά που επλήγησαν από τις φωτιές των τελευταίων ημερών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Το Υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε αποστέλλοντας τα σχετικά έγγραφα για την απόφαση, η οποία αφορά -όπως είπε στο ΑΠΕ ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή- τα χωριά Μέλαμπες, Κρύα Βρύση, Ορνέ, Σαχτούρια, Ροδάκινο, Αγία Γαλήνη.
«Σε συνεργασία Δήμου Αγίου Βασιλείου είχε ετοιμαστεί ο φάκελος για τις πληγείσες περιοχές και άμεσα κινήθηκε η Πολιτεία κηρύσσοντας τις περιοχές σε έκτακτη ανάγκη για χρονικό διάστημα έξι μηνών. Είναι σημαντικό για το αποτέλεσμα, η συνεργασία τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και της Περιφέρειας, γεγονός που υποδηλώνει για ακόμη μία φορά το πόσο χρήσιμο είναι για τις κοινωνίες και τους πολίτες όταν λειτουργούν από κοινού, άμεσα και ξεπερνώντας γραφειοκρατικές διαδικασίες», ανέφερε η κυρία Λιονή τονίζοντας ότι με την απόφαση αυτή, «…άμεσα θα κινηθεί το ζήτημα των αποζημιώσεων, θα βοηθηθούν οι φορείς για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ζητούν άμεση λύση, το κυριότερο όμως είναι ότι παρακάμπτονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και θα γίνουν πολύ πιο γρήγορα ορισμένα έργα τα οποία είναι αναγκαία για τις πληγείσες περιοχές ενόψει του χειμώνα».
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το δελτίο πρόβλεψης κινδύνου Πυρκαγιάς, που ισχύει για αύριο Τετάρτη 20-7-2022 η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται πολύ υψηλή (Βαθμός επικινδυνότητας 4), στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και ως εκ τούτου παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα επιφυλακής και ετοιμότητας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.