Ελλαδα

Έως το Φανάρι έφτασε η υπόθεση των βαφτισίων γκέι ζεύγους από τον Ελπιδοφόρο

Η διαμαρτυρία της επιστολής της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βάπτιση - Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος
Βάπτιση - Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος © Instagram/ evbousis

Επιστολή για τη βάφτιση των παιδιών γκέι ζευγαριού στη Βουλιαγμένη από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο σε Ελπιδοφόρο και Πατριαρχείο.

Με τον πιο επίσημο τρόπο εκφράζει την ενόχλησή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη βάφτιση των παιδιών ενός ομόφυλου ζευγαριού, που τελέστηκε στη Βουλιαγμένη από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Η ΔΙΣ αποφάσισε να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο για όσα εγγράφως ανέφερε ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, Αντώνιος, για την τέλεση βάπτισης των δύο παιδιών, καθώς και σχετική επιστολή προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην κανονική δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται.

Στην επιστολή του ο Μητροπολίτης Γλυφάδας είχε αναφέρει ότι «ο Σεβασμιότατος Αμερικής μου εζήτησεν εγγράφως άδειαν να τελέση την βάπτισην των δύο τέκνων της εκ Σικάγου ορμώμενης ομογενειακής οικογένειας Μπούση».

Ο Μητροπολίτης Αντώνιος είπε ότι δεν είχε καμία γνώση για το γεγονός και δεν είχε καμία επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο ούτε πριν τη βάφτιση ούτε μετά από αυτή, ενώ σε άλλο σημείο της αναφοράς του τονίζει ότι δεν παρευρισκόταν στον Ναό κατά τη διάρκεια της βάφτισης.

Η βάφτιση στη Βουλιαγμένη

Να βαφτίσουν τα παιδιά τους στην Αθήνα επέλεξαν οι σχεδιαστές μόδας Ευάγγελος Μπούσης και Πίτερ Ντούντας.

Τα παιδιά του ζευγαριού πήραν τα ονόματα Αλέξιος και Ελένη. Ανάμεσα στους οκτώ νονούς που επέλεξαν ήταν και η χρυσή κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου και το γνωστό μοντέλο Μπιάνκα Μπραντολίνη αλλά και ο αδερφός του Ευάγγελου Μπούση, Γιώργος.

Φωτογραφίες από τη βάφτιση δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ευάγγελος Μπούσης, ο οποίος μεταξύ άλλων έγραψε: «Ελπίζουμε ότι αυτή θα είναι η πρώτη από τις πολλές βαπτίσεις σαν τη δική μας και ότι ο καθένας μπορεί να αισθανθεί ότι έχει μια θέση στην πίστη που έχει επιλέξει».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ