Ελλαδα

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Ρέθυμνο - Σε επιφυλακή οι πυροσβέστες

Συνεχίζουν τις ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνεχείς αναζωπυρώσεις στο Ρέθυμνο
Συνεχείς αναζωπυρώσεις στο Ρέθυμνο © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η φωτιά στο Ρέθυμνο προκάλεσε μεγάλες καταστροφές. Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Κίνδυνος για αναζωπυρώσεις.

Μετά την ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στο Ρέθυμνο και τη νέα αναζωπύρωση που οδήγησε ξανά σε εκκένωση οικισμού, πυροσβέστες και εθελοντές παραμένουν σε επιφυλακή στον Δήμο Αγίου Βασιλείου. Η εικόνα για την πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή (15/7) το μεσημέρι είναι σαφώς καλύτερη, ωστόσο υπάρχει κίνδυνος μεγάλων αναζωπυρώσεων. Δυστυχώς, η φωτιά έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα αγροτολιβαδικής γης, ελαιώνες, μελίσσια και βοσκοτόπια.

Αυτήν την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς, όμως οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος σύμφωνα με το συντονιστικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να δημιουργηθεί σε οποιοδήποτε σημείο κάποιο μεγάλο μέτωπο.

Πάνω από 100 πυροσβέστες στη φωτιά στο Ρέθυμνο

Στην περιοχή της Ορνέ επιχειρούν 33 οχήματα της Πυροσβεστικής με 120 πυροσβέστες ενώ στο Ροδάκινο δρουν 7 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 22 πυροσβέστες. Συνεχείς ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν 4 εναέρια μέσα ενώ οι εθελοντές και μέσα από τους ΟΤΑ έχουν βοηθήσει πολύ στο έργο της κατάσβεσης.

Εν τω μεταξύ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Σπηλίου - Αγίας Γαλήνης που είχε διακοπεί από χθες το βράδυ στις 22.00 λόγω της πυρκαγιάς. Παράλληλα η ισχύς των ανέμων έχει πέσει και η αποπνικτική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί χθες λόγω των καπνών έχει κατά πολύ βελτιωθεί.

Φωτιά στο Ρέθυμνο - Σε ποιες περιοχές έχει προκαλέσει καταστροφές

Η καταστροφή από τις φλόγες στο Ρέθυμνο ξεκινά από Κρύα Βρύση, Ορνέ, Μέλαμπες, Σαχτούρια και έφτασε μέχρι τις πρώτες κατοικίες παραθεριστικές της Αγίας Γαλήνης. Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή πρόκειται για μία καταστροφή η οποία «θα καθυστερήσει την ανάταξη δυνάμεων στους αργότες και κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY