Ελλαδα

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Κάτοικοι εγκατάλειψαν για δεύτερη φορά τα σπίτια τους - Νέα αναζωπύρωση (βίντεο)

Πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροσβέστες δίνουν μάχη με τη φωτιά στο Ρέθυμνο
Πυροσβέστες δίνουν μάχη με τη φωτιά στο Ρέθυμνο © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ (ΑΡΧΕΙΟ)

Η φωτιά στο Ρέθυμνο συνεχίζει να καίει, με τη νέα αναζωπύρωση να οδηγεί ξανά στην εκκένωση του χωριού Άγιου Γιώργη.

Νέα αναζωπύρωση στη φωτιά στο Ρέθυμνο που καίει από το Σάββατο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να εκκενωθεί ξανά ο οικισμός του Άγιου Γιώργη και τα εξοχικά σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή.

Η αναζωπύρωση σημειώθηκε στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί ο οικισμός του Αγίου Γιώργη, για την προστασία των κατοίκων, όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης. Νωρίτερα η πυρκαγιά παρουσίασε μια ύφεση, καθώς δεν υπήρχε κάποιο μεγάλο ενεργό μέτωπο, ωστόσο η νέα αναζωπύρωση αλλάξε τα δεδομένα.

Αναφορές για εμπρησμό στο Ρέθυμνο - Μεγάλες καταστροφές από τη φωτιά

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ταταράκης έκανε λόγο για ανυπολόγιστες καταστροφές με κόστος στη ζωή των κατοίκων του Αγίου Βασιλείου, ενώ διατηρεί ισχυρές υποψίες ότι όλα όσα συνέβησαν από χθες το μεσημέρι αφορούν σε εμπρησμό. Ο ίδιος αντιμετώπισε αναπνευστικό πρόβλημα όταν εγκλβίστηκε στο χωριό Μέλαμπες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί ιατρική βοήθεια. «Είμαι καλά στην υγεία μου, αυτήν την ώρα όμως ανησυχώ για το θέμα των αναζωπυρώσεων, οι οποίες ενισχύονται συνεχώς και σε πολλά μέτωπα λόγω των μποφόρ που επικρατούν στην περιοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πέρα τον πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών που δρουν στα σημεία της φωτιάς στο Ρέθυμνο, ρίψεις πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο ERICSON, ενώ αναμένεται να φτάσει ένα ακόμα από την Τρίπολη, όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος της περιοχής.

Δυστυχώς τα καναντέρ δεν έχουν τη δυνατότητα να ανεφοδιαστούν λόγω έντονου κυματισμού με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αντιμετώπιση όλων των εστιών από Κρύα Βρύση μέχρι και πιο νότια στο Ροδάκινο.

Φωτιά στον Αγ. Βασίλειο Ρεθύμνου - Μάχη με αναζωπυρώσεις | 16/7/22 | ΕΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY