Ελλαδα

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες (βίντεο)

Εκκενώθηκαν οικισμοί - Σηκώθηκαν ελικόπτερα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαίνεται η φωτιά στο Ρέθυμνο
Μαίνεται η φωτιά στο Ρέθυμνο © EUROKINISSI

Η φωτιά στο Ρέθυμνο οδήγησε σε εκκένωση χωριών. Πάνω από 100 πυροσβέστες επιχειρούν στην πυρκαγιά.

Στο Ρέθυμνο η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά συνεχίζει να καίει. Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα και επιχειρούν στον Άγιο Βασίλειο του Ρεθύμνου στην Κρήτη.

Η νύχτα ήταν δύσκολη, με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά που ξεκίνησε την Παρασκευή (15/7) το μεσημέρι.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η εικόνα για την πυρκαγιά είναι σαφώς καλύτερη και αναμένεται σύντομα η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο. Υπενθυμίζεται ότι με εντολή από τον δήμαρχο, Γιάννη Ταταράκη, και τους υπεύθυνους από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας, εκκενώθηκαν τα χωριά Ορνέ, Κρύα Βρύση, Σαχτούρια, Άγιος Παύλος, Άγιος Γεώργιος και Μέλαμπες.

Εκκενώνονται οικισμοί στο Ρέθυμνο

Φωτιά στο Ρέθυμνο - Πόσοι πυροσβέστες επιχειρούν στην πυρκαγιά

Στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνο επιχειρούν για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά 110 πυροσβέστες με 33 οχήματα και 5 πεζοπόρα τμήματα. Στην προσπάθεια κατάσβεσης συνδράμουν οχήματα ΟΤΑ και εθελοντές.

Υπενθυμίζεται ότι οι ισχυροί άνεμοι και οι στροβιλισμοί κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας δεν επέστρεψαν να πετάξουν αεροσκάφη Canadair.

Δύο τραυματίες από τη φωτιά στο Ρέθυμνο

Δημοσίευμα στο cretapost αναφέρει ότι δύο άτομα μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας.

Ειδικότερα, πρόκειται για έναν πυροσβέστη και μία ηλικιωμένη γυναίκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ