Ελλαδα

Ρέθυμνο: Δύσκολες ώρες από τη μεγάλη πυρκαγιά –Εκκενώνονται Μέλαμπες, Σαχτούρια και Κρύα Βρύση

Τραυματίστηκε ελαφρά πυροσβέστης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά – Κρήτη: Εστάλη 112 για προληπτική εκκένωση του χωριού Μέλαμπες
Πυρκαγιά Ρέθυμνο © ΕΡΤ

Φωτιά – Κρήτη: Εστάλη 112 για προληπτική εκκένωση του χωριού Μέλαμπες.

Ανεξέλεγκτο είναι το πύρινο μέτωπο νότια του Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να μάχονται στην περιοχή του Ροδάκινου, της Κρύας Βρύσης και του Ορνέ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 5 ελικόπτερα, τα 4 πυροσβεστικά και 1 Chinnok της Αεροπορίας Στρατού τα οποία αποσύρθηκαν περίπου στις 9.00 μ.μ..

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι που αλλάζουν διαρκώς κατευθύνσεις «τρέφουν» τα δύο μέτωπα.

Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής επικεντρώθηκαν το απόγευμα στην περιοχή της Ορνέ ενώ εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους του χωριού Μέλαμπες για να εκκενώσουν προς Νέα Κρύα Βρύση.

Στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Αγίου Βασιλείου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από ολόκληρη την Κρήτη. Περισσότεροι από 78 πυροσβέστες με 25 οχήματα δίνουν τη μάχη της κατάσβεσης. Επίσης, επιχειρούν 4 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές, υδροφόρες από την Αυτοδιοίκηση και αγροτικά μηχανήματα.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης τραυματίστηκε ελαφρά στον αγκώνα ένας πυροσβέστης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ