Ελλαδα

Δύο οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης στον Real FM

Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εμπρηστική επίθεση στον Real FM: Δύο οι δράστες της επίθεσης - Φορούσαν γάντια και κουκούλες.

Δυό είναι οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στα γραφεία του Real Group, επί της λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο δράστες φορούσαν κουκούλες και γάντια όταν διέπραξαν την επίθεση και παρότι υπάρχουν κάμερες ασφαλείας στο κτίριο, το έργο των Αρχών για να τους ταυτοποιήσουν θεωρείται δύσκολο.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, οι εικόνες από κάμερες δείχνουν δύο κουκουλοφόρους να τοποθετούν τον εμπρηστικό μηχανισμό σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτιρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αρχές αποδίδουν την επίθεση στην κλιμάκωση των ενεργειών συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον απεργό πείνας, Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος έχει υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης.

Σε σχέση με τον τρόπου που κινήθηκαν οι δράστες υπάρχει αρκετό υλικό από κάμερες ασφαλείας στη γύρω περιοχή με τις Αρχές να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ήταν δύο. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν στέκονται τόσο στο οπτικό υλικό όπου οι δράστες έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους αλλά προσπαθούν να βρουν υλικό από κάμερες ασφαλείας από την περιοχή που να φαίνεται να κινούνται πριν αφήσουν τον εμπρηστικό μηχανισμό.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 03:30 φωτιά ξέσπασε στον τελευταίο όροφο του κτιρίου, εκεί όπου βρίσκεται ο Real FM, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, βρέθηκαν τρία γκαζάκια με ταινία σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτιρίου, μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ευτυχώς, με μια ηχολήπτρια του σταθμού να απομακρύνεται από τους πυροσβέστες και να οδηγείται στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Εμπρηστική επίθεση στον Real: Επικοινωνία Μητσοτάκη - Χατζηνικολάου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής του Real Group, δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Του εξέφρασε τη συμπαράστασή του και τον διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. «Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης δημοσιογραφικών φωνών πέφτει στο κενό. Κάθε στοχοποίηση δημοσιογράφων είναι απολύτως καταδικαστέα».

Στο σημείο βρέθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.