Ελλαδα

Ψευτογιατρός στα θύματά του: «Να γίνουν καλύτεροι χριστιανοί και να με συγχωρήσουν»

Ο διάλογός του με τον εισαγγελέα

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ψευτογιατρός Νίκος Κοντοστάθης οδηγείται στο δικαστήριο
Ο ψευτογιατρός Νίκος Κοντοστάθης © EUROKINISSI

Ο ψευτογιατρός Νίκος Κοντοστάθης και η προκλητική στάση στην απολογία του - Οι αναφορές στις θεραπείες και τις σπουδές του

Προκλητικός εμφανίστηκε και πάλι σήμερα (7/7) στο δικαστήριο ο ψευτογιατρός Νίκος Κοντοστάθης ή Dr Kontos, όπως συστηνόταν στα θύματά του. «Δεν πιστεύω ότι έχω κάνει κακό σε κάποιον άνθρωπο» απάντησε στον εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όταν τον ρώτησε αν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη.

«Δεν απολογούμαι, αλλά εξομολογούμαι, απέναντι μου βλέπω τους γονείς μου, τους παππούδες μου, τους πνευματικούς μου πατέρες και τους βλέπω να με ρωτάνε γιατί το κάνες αυτό; Και δε μπορώ να τους πω κάτι, δε μπορώ να τους πω ότι παρέβην τις αρχές που με μεγάλωσαν, ενώ με έμαθαν να είμαι άνθρωπος της προσφοράς, υστερόβουλος» είπε και συνέχισε «Βρίσκομαι απολογούμενος αλλά χειρότερος κριτής είμαι εγώ, εγώ πρώτος δεν μπορώ να με συγχωρήσω, έκανα τα αντίθετα από αυτά που με έμαθαν, ολίσθησα, άφησα το ψέμα να μπει στη ζωή μου. Κατέστρεψα τη ζωή μου και των ανθρώπων που με αγαπάνε. Ποτέ δεν επεδίωξα να κάνω κακό σε κανέναν. Πίστεψα ότι με τη βότανο θεραπεία, μόνο αυτό έκανα εγώ, τους βοηθούσα. Ποτέ δε διέκοψα θεραπεία, ποτέ δεν έβαλα το μαχαίρι στο λαιμό κανενός. Εγώ σαν άνθρωπος έπεσα και οφείλω να σηκωθώ. Είμαι θλιμμένος, κατακερματισμένος, για όλους όσοι βρίσκονται σε αυτή την αίθουσα, γιατί όλοι αυτοί είναι εδώ για τα σφάλματα τα δικά μου. Συμπάσχω με όλες τις οικογένειες και τους συγγενείς που έχουν στραφεί εναντίον μου. Δε μπορώ να τους ζητήσω συγνώμη, δεν είναι αρκετή μια συγνώμη, δε φτάνουν εκατομμύρια συγγνώμες. Τους παρακαλώ πολύ να γίνουν δυνατοί, καλύτεροι χριστιανοί και να με συγχωρήσουν». 

Ψευτογιατρός: «Υπάρχουν 500 άτομα που βοήθησα αφιλοδερκώς»

«Δεν πίεσα κανέναν να ακολουθήσει κάτι που ο ίδιος δεν ήθελε. Η συγνώμη μου είναι πλατιά όσο ο ουρανός αλλά εγώ δε μπορώ να συγχωρήσω τον εαυτό μου» ανέφερε. «Υπάρχουν 500 άτομα που έχω βοηθήσει, πάντα αφιλοκερδώς πάντα με σκοπό να κάνω καλό» ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος και για ακόμη μια φορά επιχείρησε να βγάλει από το «κάδρο» της υπόθεσης τους συγκατηγορούμενους του λέγοντας πως δεν φέρουν καμία ευθύνη.

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε σε όλες τις περιπτώσεις καρκινοπαθών και αφού αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν και πρόσωπα που δεν τα γνώρισε ποτέ.

Εισαγγελέας: Μας είπατε ότι το μεγαλύτερο λάθος σας ήταν ότι δε διαψεύδατε τη φήμη ότι ήσασταν ιατρός;

Κατηγορούμενος: Ναι

Εισαγγελέας: Φαίνεται από έγγραφα και καταθέσεις ότι δεν ήταν μόνο μία διάψευση αλλά και μία προβολή αυτής της ιδιότητας; Είχατε σελίδα linkedin, ιατρική ταυτότητα που δείξατε σε μάρτυρες και διάφορες συμπεριφορές που έμμεσα υποδεικνύουν αυτό. Στέλνατε μήνυμα «είμαι στο χειρουργείο» , λέγατε ότι είχατε επαφές με τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη και άλλους, ότι θεραπεύσατε τον πρόεδρο της κυπριακής δημοκρατίας, ότι θεραπεύσετε τον Σουμάχερ…

Κατηγορούμενος: Έτσι όπως το αναπτύσσεται φαίνεται να έχετε δίκιο. Το να είχα πει ότι είμαι θεράπων ιατρός για το Σουμάχερ, είναι παράλογο, δεν έκανα τέτοιες συνδέσεις με το όνομα μου. Εγώ έλεγα να έχουν πίστη στο Θεό και έφερνα ως παράδειγμα τον Σουμάχερ. Κάποια στιγμή με είχαν πάρει τηλέφωνο και μου είχαν πει για ένα παιδάκι που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της κυρίας Βαρδινογιάννη. Αυτό ήταν, δεν ήταν τίποτα περισσότερο. Όταν μπαίνεις σε ένα μοναστήρι και έρχεται ο κόσμος σου φιλάει τα χέρια, σε αγκαλιάζει, μόνο καμπάνες δε χτυπάγανε, αυτό ήταν που δεν μπορούσα να το αντιμετωπίσω αλλά ποτέ δεν πρότεινα τίποτα άλλο πέρα από βοτανοθεραπείες. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος μου. Έπεσα στο αμάρτημα της περηφάνιας και του εγωισμού σαν άνθρωπος, θόλωσα.

Βόλος: Αμετανόητος ο ψευτογιατρός

Ψευτογιατρός: Τι είπε για τις σπουδές και την επαγγελματική του σταδιοδρομία

Ο ψευτογιατρός μίλησε για τα επαγγελματικά του. Είπε στο δικαστήριο ότι έχει σπουδάσει οδοντοτεχνίτης στην Ελλάδα και στην Αμερική και στη συνέχεια παρακολούθησε σχολή για ηλεκτρονικές επικοινωνίες. Επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι έχει πάρει άδεια πιλότου και έχει πετάξει τσέσνα, συμπληρώνοντας πως υποχρεώθηκε να σταματήσει λόγω ενός προβλήματος στο αυτί του.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι από το 2001 που βρίσκεται στην Ελλάδα ίδρυσε δυο εταιρίες, μία για σέρβις σε συστήματα επικοινωνιών και μία εμπορική. Μάλιστα, προέβαλε τον ισχυρισμό πως η εταιρία του συμμετείχε στο σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, c4i, σε συνεργασία με τη Siemens και σε διάφορους άλλους διαγωνισμούς.

Εισαγγελέας: Έχετε εργοστάσιο; Κάποια μονάδα κάπου;

Κατηγορούμενος: Όχι. Εγώ μόνο σέρβις κάνω δεν παράγω. Συμμετείχαμε στο c4i σε συνεργασία με τη Siemens και σε διάφορους άλλους διαγωνισμούς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ