Ελλαδα

Έκρηξη σε ΑΤΜ στο Σισμανόγλειο: Ντυμένοι γιατροί οι δράστες (βίντεο)

Δείτε εικόνες από τις ζημιές στο νοσοκομείο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έκρηξη σε ΑΤΜ στο Σισμανόγλειο - Εικόνα από τις καταστροφές
Έκρηξη σε ΑΤΜ στο Σισμανόγλειο © ΕΡΤ

Έκρηξη σε ΑΤΜ στο Σισμανόγλειο: Οι κινήσεις των δραστών, ο πρώτος απολογισμός και οι έρευνες των αρχών

Ντυμένοι γιατροί και κρατώντας όπλα έφτασαν στο ΑΤΜ του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου οι δράστες της έκρηξης. Οι δράστες απείλησαν τον υπάλληλο φύλαξης και προκάλεσαν την έκρηξη με στόχο να αφαιρέσουν τις κασετίνες από το Αυτόματο Μηχάνημα Ανάληψης. 

Οι δράστες στη συνεχεία απομακρύνθηκαν από το σημείο, ενώ παραμένει άγνωστο αν κατάφεραν να αφαιρέσουν χρήματα. Η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει η πόρτα του νοσοκομείου και τζαμαρίες, ενώ καταγράφηκαν πολλές ζημιές στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο αφού από το ωστικό κύμα έπεσαν μέχρι και ψευδοροφές.

Αυτή την ώρα έχει αποκλειστεί το νοσοκομείο ενώ βρίσκονται κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) για να διαπιστώσουν αν υπάρχει σχετικός μηχανισμός, αφού δεν έχει εντοπιστεί ακόμη κάτι τέτοιο, διαφορετικά να δοθούν απαντήσεις για τον τρόπο που σημειώθηκε αυτή η έκρηξη. Διερευνάται αν έχουν χρησιμοποιήσει οι δράστες κάποιο αέριο για να προκαλέσουν την έκρηξη και γι’ αυτό δεν έχει εντοπιστεί ακόμη μηχανισμός.

Η έκρηξη καταγράφηκε στις 04:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης (7/7) με τα στελέχη της ασφάλειας να αναζητά τους δράστες, αξιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό και μαρτυρίες. 

Μεγάλες ζημιές στο Σισμανόγλειο από την έκρηξη στο ΑΤΜ | Ώρα Ελλάδος 07/07/2022 | OPEN TV

Έκρηξη σε ΑΤΜ στο Σισμανόγλειο - Πλεύρης: «Πρόκειται για εγκληματική, τρομοκρατική ενέργεια»

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην υπάρχουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Υπήρξε χθες μια επίθεση. Εχει γίνει μια εκτεταμένη καταστροφή πέριξ του μηχανήματος. Θα τα αποκαταστήσουμε άμεσα» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έξω από το Σισμανόγλειο όπου σημειώθηκε το πρωί έκρηξη στο ATM εντός του νοσοκομείου.

«Εντός της ημέρας θα αποκατασταθούν οι ζημιές» δήλωσε ο κ. Πλεύρης σε δηλώσεις στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και όπως επισήμανε το Σισμανόγλειο συνεχίζει να λειτουργεί παρά τις σημαντικές ζημιές που υπέστη στο εσωτερικό του ισογείου. «Είναι εγκληματική, τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος του νοσοκομείου. Προέχει η ανθρώπινη ζωή. Το σημαντικό είναι ότι δεν έχουμε κάτι άλλο» πρόσθεσε ο υπουργός.

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα στα νοσοκομεία τόνισε ότι αυτά ήδη υπάρχουν. «Η φύλαξη των νοσοκομείων έχει συγκεκριμένο στόχο» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας για την επίθεση. «Η έκρηξη μέσα στο νοσοκομείο είναι επικίνδυνη γιατί υπάρχουν ασθενείς», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης στο Σισμανόγλειο | Ώρα Ελλάδος 07/07/2022 | OPEN TV

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ