Ελλαδα

Αποφυλακίζεται ο Βρετανός που συνελήφθη για τον βιασμό της κόρης του στα Μάλια

Τι έδειξε η εξέταση DNA

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αποφυλακίζεται ο Βρετανός που είχε συλληφθεί για τον βιασμό της κόρης του στα Μάλια της Κρήτης. Τι έδειξε το DNA.

Εκτός φυλακής αναμένεται να βρεθεί ο 70χρονος Βρετανός τουρίστας που συνελήφθη στην Κρήτη και κατηγορήθηκε ότι βίασε την 33χρονη κόρη του, κατά την διάρκεια των διακοπών τους που έκαναν στα Μάλια.

Σύμφωνα με το cretalive.gr ο 70χρονος αποφυλακίζεται με διάταξη της αρμόδιας Ανακρίτριας Ηρακλείου. Η εξέλιξη αυτή, όπως αναφέρει το ίδιο Μέσο, ήρθε μετά και την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων του ελέγχου γενετικού υλικού, που έδειξε ότι το σπέρμα που βρέθηκε στα ρούχα της γυναίκας δεν ταυτοποιείται με αυτό του πατέρα της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με αφορμή και τη μεγάλη διάσταση που είχε λάβει το θέμα, από την πλευρά της Δικαιοσύνης και ιδιαίτερα του αρμόδιου Ανακριτικού Γραφείου που χειρίζεται την υπόθεση, καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια για επίσπευση της διαδικασίας ελέγχου του γενετικού υλικού, η οποία συνήθως είναι αρκετά χρονοβόρα.

Υπενθυμίζεται ότι η 33χρονη σε συνέντευξή της σε βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης, επέμεινε στον ισχυρισμό πως δεν ήταν ο πατέρας της ο άνδρας που την βίασε και πως ο πραγματικός βιαστής κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος.

Βιασμός 33χρονης στα Μάλια: Το βίντεο και οι ισχυρισμοί του θύματος

Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας, το οποίο εξέτασε η αστυνομία, ο 70χρονος φαίνεται να θωπεύει και να επιδίδεται σε απρεπείς χειρονομίες στην κόρη του μέσα σε μπαρ, κάτι που οδήγησε στη σύλληψή του.
Για το συγκεκριμένο βίντεο, η 33χρονη, μητέρα τεσσάρων παιδιών, υποστηρίζει πως ήταν μεθυσμένη και ο πατέρας της προσπαθούσε απλώς να την συνεφέρει για να τη μεταφέρει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

«Μπορώ να σας πω 100% ότι δεν με βίασε. Ζω με τον πατέρα μου στο Ηνωμένο Βασίλειο, ήμουν διακοπές μαζί του στην Ελλάδα και είναι ο καλύτερος μπαμπάς στον κόσμο. Δεν υπάρχει περίπτωση να έκανε κάτι τόσο αηδιαστικό. Το έχω πει αυτό στην ελληνική αστυνομία, αλλά απλά με αγνοούν. Πρόκειται για μια απίστευτα αγχωτική, τραυματική κατάσταση, αλλά υπάρχει ελπίδα για εμάς. Μας είπε ο δικαστής ότι αν το τεστ DNA του πατέρα μου τον απαλλάξει, τότε θα είναι ελεύθερος να φύγει», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της προ ημερών στην Daily Mail, όπου μίλησε επωνύμως.

Σχετικά με το βίντεο, η 33χρονη αναφέρει ότι το υλικό από το μπαρ δείχνει απλώς έναν πατέρα που νοιάζεται και προσπαθεί να τη βοηθήσει να σηκωθεί. «Ήμουν τόσο μεθυσμένη που δεν ήξερα τι έκανα ή τι έλεγα. Απλά ήθελα να με αφήσει ήσυχη», ανέφερε.