Ελλαδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Όχι» στην αποφυλάκιση Λαγού και άλλων τριών κατηγορουμένων

Όσα έγιναν στο δικαστήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γιάννης Λαγός με χειροπέδες στο δικαστήριο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό
Δίκη Χρυσής Αυγής - Γιάννης Λαγός © EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απόρριψη του αιτήματος του Γιάννη Λαγού για αποφυλάκιση - Η στάση του στο δικαστήριο

Οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απάντησε αρνητικά στα αιτήματα αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Γιάννη Λαγού και άλλων τριών καταδικασθέντων για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Εκτός από τον Γιάννη Λαγό αιτήματα για να βγουν από τη φυλακή είχαν υποβάλει ο πυρηνάρχης του Περάματος Αναστάσιος Πανταζής, ο Ελπιδοφόρος Καλαρύτης και ο Γιώργος Σταμπέλος επικαλούμενοι ανεπανόρθωτη βλάβη από την παραμονή τους στη φυλακή. Υπέρ της απόρριψης των αιτημάτων είχε ταχθεί και η Εισαγγελέας.

 Δίκη Χρυσής Αυγής: Πολιτικός κρατούμενος δηλώνει ο Γιάννης Λαγός

Οι συνήγοροι του Γιάννη Λαγού δευτερολογησαν επί του αιτήματος αναστολής που υπέβαλε ο εντολέας τους, ενώ τον λόγο έλαβε και ο ίδιος ο κατηγορούμενος ο οποίος και σήμερα κατά την εκφώνηση του ονόματος του δήλωσε «πολιτικός κρατούμενος».

Ο συνήγορός του, Κωνσταντίνος Πλεύρης, είπε στο δικαστήριο πως «όταν λέει ο Λαγός πως είναι πολιτικός κρατούμενος λέει αλήθεια διότι στο πρωτόδικο δικαστήριο μιλάγανε για τον φασισμό. Δικάστηκαν δηλαδή για τις ιδέες τους». Ο συνήγορος επανέλαβε τους ισχυρισμούς που έχει προβάλει και κατά την πρώτη δίκη, περί πολιτικοποίησης της υπόθεσης εξαιτίας δηλώσεων πολιτειακών και πολιτικών παραγόντων.

Ο Γιάννης Λαγός είπε στο δικαστήριο πως θεωρεί ότι έχει αδικηθεί και πως αδικείται επί 9 χρόνια ενώ τόνισε πως είναι συνολικά 3 χρόνια φυλακισμένος,"παντελώς άδικα". Όπως είπε ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών.

«Υπήρξε μια απόφαση που ήταν προϊόν εντολών. Μέσα σε μία ογκωδέστατη δικογραφία δεν υπάρχει ούτε μία πράξη που να μου αποδίδεται. Υπάρχουν μόνο ομιλίες μου. Το κατηγορητήριο λέει ότι είμαι φασίστας. Όχι εγκληματίας, φασίστας» είπε, μεταξύ άλλων. Στην τελευταία φράση τού απάντησε η Μάγδα Φύσσα: «δολοφόνος είσαι».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ