Ελλαδα

Κορωνοϊός - Εξαδάχτυλος: Χρειάζεται μάσκα και το λέμε διαρκώς

Οι συστάσεις από τον πρόεδρο του ΠΙΣ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός - Εξαδάχτυλος: Χρειάζεται μάσκα και το λέμε διαρκώς
Μάσκα για τον κορωνοϊό © Anna Shvets/Pexels

Κορονοϊός - Εξαδάχτυλος: Μάσκα σε εσωτερικούς χώρους και όπου υπάρχει συνωστισμός.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, σημείωσε πως «εμείς (σ.σ. οι επιστήμονες) τονίζουμε διαρκώς τις συστάσεις για χρήση μάσκας σε χώρους εσωτερικούς και σε χώρους που υπάρχει συνωστισμός. Παραμένουν ως ιατρική συμβουλή που ζητάμε από τον κόσμο να τηρεί ανεξαρτήτως προστίμου. Διότι ως γιατρούς μας ξεπερνά το να είναι αναγκαίο το πρόστιμο για να ακολουθηθούν οι συμβουλές μας και αντιλαμβάνεστε όλοι το γιατί». 

Στη συνέχεια, μιλώντας στο Open είπε: «ότι χρειάζεται μάσκα το λέμε και το λέμε διαρκώς. Εκείνο που δεν λέμε είναι επιβάλετε πρόστιμα».

«Σε αυτή τη φάση που είμαστε αυτούς τους αριθμούς μπορούμε να τους δούμε να μετατρέπονται θετικά, δηλαδή να τιθασεύονται και να αναστρέφονται σιγά σιγά εάν χρησιμοποιήσουμε τη μάσκα όπως τη χρησιμοποιούσαμε το Πάσχα. Και αυτό μπορούμε να το κάνουμε θέλω να πιστεύω αυτοβούλως», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Κορωνοϊός: Ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ τη Δευτέρα

Η αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε τον ΕΟΔΥ να ανακοινώσει έκτακτη ενημέρωση για την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Ιουλίου.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα, 4 Ιουλίου και ώρα 10:30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Αγράφων 3-5, Μαρούσι), ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για την πανδημία COVID-19 από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Καθηγητή Παιδιατρικής κ. Θεοκλή Ζαούτη και τον Α’ Αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, Αναπληρωτή Καθηγητή Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κ. Δημήτρη Παρασκευή.

Κορωνοϊός - Πλεύρης: Η αύξηση των κρουσμάτων δεν θα πιέσει το ΕΣΥ

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού το καλοκαίρι δεν θα πιέσει το ΕΣΥ, σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επικαλούμενος σχετικές εκτιμήσεις σε ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου με θέμα «Προκλήσεις και διδάγματα για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Πλεύρης, αναφερόμενος στα εκτιμήσεις πως η αύξηση των κρουσμάτων στο πλαίσιο του νέου κύματος της πανδημίας δεν θα πιέσει το ΕΣΥ, αναφέρθηκε στις κλινικές COVID, σημειώνοντας ότι η αποδέσμευση τους γίνεται σταδιακά.

«Από τις 600 κλίνες COVID ΜΕΘ που είχαμε, από τη στιγμή που έχουμε κάτω από 100 διασωληνωμένους, οι 200-250 έχουν δοθεί για άλλα περιστατικά» είπε ο κ. Πλεύρης συμπληρώνοντας ότι δυστυχώς το προσωπικό στα νοσοκομεία δε σταματάει να πιέζεται, γιατί όταν πέφτει ο COVID ανεβαίνουν τα non Covid περιστατικά και τα χειρουργεία που είχαν μείνει πίσω.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ενός νέου εμβολίου, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι οι εταιρείες αυτή τη στιγμή προσπαθούν για ένα μονοδοσικό εμβόλιο, για το οποίο επιθυμία είναι να έχει τα χαρακτηριστικά της κοινής γρίπης δηλαδή να γίνεται μία φορά το χρόνο.

«Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε αυτό το στάδιο, ευελπιστούμε ότι θα είμαστε το συντομότερο δυνατό» διευκρίνισε ο κ. Πλεύρης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ