Ελλαδα

You Smile, We smile! Μαθητικά Βραβεία YouSmile Awards από το Χαμόγελο του Παιδιού και το YouSmile

Βγάλαμε τις μάσκες και ήρθε η στιγμή να φανεί και πάλι το χαμόγελό μας.

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kid.jpg
© MixKit

6η διοργάνωση των Μαθητικών Βραβείων YouSmile Awards από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Δίκτυο Μαθητικού Εθελοντισμού YouSmile.

Σε μία εποχή που οι σκοτεινές ειδήσεις μάς κατακλύζουν, οι θετικές και ελπιδοφόρες για το μέλλον όλων μας, ενέργειες και πρωτοβουλίες των ίδιων των παιδιών μας γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία. Τα παιδιά αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας και κάθε φορά αποδεικνύουν ότι ποτέ δεν είσαι πολύ μικρός για να αλλάξεις τον κόσμο! 

Για αυτό το λόγο «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μια οργάνωση που στέκει πλάι στα παιδιά χρόνια τώρα, θα ήταν αδύνατο να μην επιβραβεύσει και τις προσπάθειες τους, τη δημιουργικότητα, το ταλέντο και το κουράγιο τους. Έτσι, τη Δευτέρα 4/07/2022, στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί η 6η διοργάνωση των Μαθητικών Βραβείων YouSmile Awards από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Δίκτυο Μαθητικού Εθελοντισμού YouSmile. Για μία ακόμη χρονιά, θα βραβευτούν παιδιά από όλη την Ελλάδα, των οποίων οι δράσεις και πρωτοβουλίες είχαν και έχουν μεγάλο θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, εμπνέοντας τόσο άλλα παιδιά αλλά και ενήλικες. Τα παιδιά αυτά, χαράζουν το μέλλον της ανθρωπότητας, εξασφαλίζοντας μας ομορφότερες ημέρες. 

Η εκδήλωση θα χωριστεί σε οκτώ κατηγορίες και καθεμία θα είναι εξαιρετικά αφιερωμένη στις ενέργειες και πρωτοβουλίες κάποιων μοναδικών παιδιών, είτε γιατί έκαναν τα αδύνατα δυνατά για την παραμονή του πρόσφυγα φίλου τους στη χώρα, είτε επειδή συνέβαλαν στην υλοποίηση ενός βραχιολιού-σωτήρα, είτε επειδή παρέμειναν προσηλωμένα στο στόχο τους παρά τις όποιες αντιξοότητες κ.α. για τα οποία θα ενημερωθούμε δια ζώσης. Κεντρικός πρωταγωνιστής της εκδήλωσης, όπως πάντα και για πάντα, είναι το Παιδί: ο μικρός αλλά μεγάλος ήρωας της καθημερινότητας! 

Μαθητικά Βραβεία YouSmile Awards: Ποιοι βραβεύονται

Κατηγορία: Μαθητές & μαθήτριες που βοήθησαν την κοινωνία

Σβήνουν τα παιδιά φωτιές; Στις Γούβες Εύβοιας ναι, και μάλιστα πολύ αποτελεσματικά! Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου βοήθησαν στην τεράστια προσπάθεια κατάσβεσης των περσινών πυρκαγιών του τόπου τους, κερδίζοντας εκτός από το Βραβείο, το θαυμασμό μας για τη γενναιότητα τους.

Κατηγορία: Τεχνολογία & Επιστήμη

Για την πρωτοβουλία τους να προλαμβάνουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, βραβεύονται μαθητές από την Καβάλα, αφού συνέλαβαν και υλοποίησαν την ιδέα του “B-Safe”, ενός βραχιολιού με κουμπί άμεσης ειδοποίησης σε περίπτωση κινδύνου.

Κατηγορία: Παιδιά που υπερασπίστηκαν δικαιώματα παιδιών

Ένα μάθημα για τη δύναμη της πραγματικής φιλίας, παρέδωσαν μαθητές από τον Άγιο Δημήτριο Αττικής. Αντιμέτωπα με την ιδέα να χάσουν τον φίλο τους, ασυνόδευτο πρόσφυγα από την Γουϊνέα, τα παιδιά στάθηκαν στο πλευρό του σαν αληθινή οικογένεια ξεσηκώνοντας κύμα συμπαράστασης και κινώντας τις διαδικασίες για την παραμονή του στη χώρα, την οποία και κατάφεραν!

Κατηγορία: Ενήλικας που ενέπνευσε παιδιά

Τι δουλειά έχει ένας μπασκετμπολίστας στα Βραβεία Παιδικού Εθελοντισμού; Όταν με την στάση του αποτελεί έμπνευση και παράδειγμα προς μίμηση, τότε βραβεύεται κιόλας! Ο Δημήτρης Παπανικολάου, μετά τη διάγνωση, τόσο του ιδίου, όσο και της κόρης του με Άσπεργκερ στο φάσμα του αυτισμού, πρωτοστάτησε στη δημιουργία καμπάνιας εκπαιδευτικών προγραμμάτων Unique All, υμνώντας τη διαφορετικότητα κάθε παιδιού.

Κατηγορία: Αθλητισμός

Η ταλαντούχα κολυμβήτρια από την Κρήτη, Γλυκερία Ταραζά, δεν το έβαλε κάτω, και σε συνθήκες πανδημίας συνέχισε την εντατική της προπόνηση στο κολυμβητήριο, με αποτέλεσμα να διακριθεί στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης στην Μάλτα, με την Εθνική Ομάδα Νεανίδων.

Κατηγορία: Τέχνη και Πολιτισμός

Περιμένετε το λεωφορείο; Μαθήτριες από τον Βόλο, φρόντισαν ώστε ο χρόνος αυτός να μην πάει χαμένος, δημιουργώντας και τοποθετώντας μια δανειστική βιβλιοθήκη στη στάση!

Κατηγορία: Περιβάλλον

Μια πραγματικά υποδειγματική και ευσυνείδητη μικρή πολίτης της Θεσσαλονίκης, που έχει «βάλει τα γυαλιά» σε όλη της την γειτονιά κι ακόμη παρά πέρα, αφού έχει κάνει προσωπική της υπόθεση τη συλλογή απορριμμάτων από σημεία που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται, αλλά και την φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Κατηγορία: Παιδί που βοήθησε στην κοινωνία

Ένα παιδί που μας διδάσκει την ανθρωπιά και μας κάνει να πιστεύουμε ξανά στην καλοσύνη του κόσμου μας. Η Δήμητρα από την Αθήνα μοιράζεται το φαγητό της με άστεγους συμπολίτες μας διοργανώνοντας συσσίτια για αυτούς, μιλώντας και απολαμβάνοντας την παρέα τους! Η Δήμητρα θέλει όλοι μας να στρέψουμε το βλέμμα προς αυτούς, όχι για να τους λυπηθούμε, αλλά για να τους κάνουμε να αισθανθούν λιγότερο μόνοι. 

Τα βραβεία θα απονείμουν η Υφυπουργός Παιδείας, κ. Ζέτα Μακρή, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού, κ. Κώστας Γιαννόπουλος, σημαντικά πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου, καθώς και οι μαθητές-εθελοντές του YouSmile. Ακόμη, στην εκδήλωση, θα τιμήσουν τα παιδιά και το θεσμό με την παρουσία τους, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, η Υφυπουργός Υγείας, κ. Ζωή Ράπτη, και η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας του Δήμου Αθηναίων, κ. Κατερίνα Γκαγκάκη. Παρουσιάζει ο Δημήτρης Ουγγαρέζος.


Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100 Γκάζι

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ