Ελλαδα

Πώς έγινε η τραγωδία με τον 16χρονο στη Λίμνη Πηγών Αώου - Το μοιραίο παιχνίδι με την μπάλα

Οι φίλοι του τον είδαν να χάνεται στα νερά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στη λίμνη Πηγών Αώου στα Ιωάννινα ο 16χρονος ανασύρθηκε νεκρός. Το παιχνίδι με την μπάλα που προηγήθηκε και η μοιραία βουτιά στα νερά.

Στα Ιωάννινα στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του 16χρονου που πνίγηκε σε λίμνη. Ο ανήλικος είχε πάει με φίλους του να παίξει μπάλα δίπλα στη λίμνη Πηγών Αώου. Αρχικές πληροφορίες του epiruspost ανέφεραν ότι ο 16χρονος είχε πάει για κολύμπι με την παρέα του -κάτι το οποίο στη συνέχεια δεν επιβεβαιώθηκε.

Ο ανήλικος από το χωριό Χρυσοβίτσα Μετσόβου βούτηξε στη λίμνη, προκειμένου να πιάσει την μπάλα που προηγουμένως είχε πέσει στο νερό. Δεν κατάφερε, όμως, να βγει στην επιφάνεια, με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Θλίψη για τον 16χρονο στα Ιωάννινα που πνίγηκε στη λίμνη Πηγών Αώου

Η είδηση για τον θάνατο του 16χρονου στη λίμνη Πηγών Αώου βύθισε στο πένθος συγγενείς και φίλους. Τραγικές φιγούρες οι φίλοι του που ήταν παρόντες και είδαν τον 16χρονο να βουτά στη λίμνη και στη συνέχεια να χάνεται από τα μάτια τους.

Όπως έγινε γνωστό, αυτοί ήταν που ειδοποίησαν την αστυνομία. Στην επιχείρηση εντοπισμού του 16χρονου στα Ιωάννινα συμμετείχαν πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα και η διασωστική λέμβος της 5ης ΕΜΑΚ.

Λίμνη Πηγών Αώου - Πού βρίσκεται και πώς δημιουργήθηκε

Η Λίμνη Αώου ή Λίμνη Πηγών Αώου είναι τεχνητή λίμνη στα Ιωάννινα που δημιουργήθηκε έπειτα από κατασκευή φράγματος στον ποταμό Αώο. Αποτελεί τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Επίσης:

  • Η έκτασή της είναι 11,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα
  • Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.350 μ. γεγονός που την κατατάσσει ως την πιο ορεινή μεγάλη λίμνη της Ελλάδας.
  • Η λίμνη και η παραλίμνια περιοχή, εμπίπτει στη δικαιοδοσία της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η.).
  • Τα νερά της αξιοποιούνται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις