Ελλαδα

Δήμητρα Πισπιρίγκου: «Η Ρούλα δεν έχει κάνει τίποτα στα παιδιά»

Όσα είπε στην πρώτη της δήλωση μετά την 9ωρη κατάθεση στη ΓΑΔΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Δήμητρα Πισπιρίγκου μπαίνει τη ΓΑΔΑ
Η Δήμητρα Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Δήμητρα Πισπιρίγκου: Η κατάθεση στη ΓΑΔΑ, η πίστη στην αθωότητα της Ρούλας και οι αναφορές της για τη σχέση Πισπιρίγκου - Δασκαλάκη.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου έκανε την πρώτη της δήλωση μετά τη μαραθώνια κατάθεσή της στη ΓΑΔΑ για τον θάνατο της 6 μηνών ανιψιάς της Ίριδας, που σύμφωνα με το πόρισμα αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια. Για ακόμη μία φορά, η Δήμητρα Πισπιρίγκου τάσσεται υπέρ της αθωότητας της αδελφής της, Ρούλας, και τονίζει ότι «η Ρούλα δεν έχει κάνει τίποτα στα παιδιά».

«Δεν έχω να πω κάτι συγκεκριμένο, δεν θέλω να τοποθετηθώ για το περιεχόμενο της κατάθεσης. Ήταν μια ήρεμη διαδικασία, αρκετά χρονοβόρα, Απάντησα σε ό,τι με ρώτησαν. Διηγήθηκα αρκετά περιστατικά έτσι όπως τα έχω ζήσει εγώ και μέχρι εκεί. Ακόμα και τώρα είμαι 1.000.000% πεπεισμένη ότι η Ρούλα δεν έχει κάνει τίποτα στα παιδιά. Δεν υπήρχε περίπτωση να πειράξει τα παιδιά γιατί έβλεπα πώς ήταν απέναντι τους και πώς τα κοιτούσε. Εμένα αυτό μου φτάνει για να έχω μια γνώμη», είπε η Δήμητρα Πισπιρίγκου σε δηλώσεις της στο Star και συμπλήρωσε: «Αν όμως για μισή πιθανότητα στο 1.000.000% που δίνω εγώ, αποδειχθεί το αντίθετο, για εμένα το επόμενο λεπτό πρέπει να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους, όλοι όσοι έκαναν λάθος σε αυτή την υπόθεση».

Σε άλλο σημείο της δήλωσής της είπε: «Ζητάω ηρεμία κατ’ αρχήν από όλους και ψυχραιμία. Να μην προτρέχουμε σε συμπεράσματα και περιμένω τουλάχιστον έστω και καθυστερημένα να δικαιωθούν τα παιδάκια μας». 

Δήμητρα Πισπιρίγκου: Τι κατέθεσε για τη ζωή Ρούλας - Μάνου και τον θάνατο της Ίριδας

Για πάνω από εννέα ώρες κατέθετε, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, η Δήμητρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μάρτυρας δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, με επίκεντρο το τι ακριβώς συνέβη την ημέρα του θανάτου της Ιριδας, αφού η Δήμητρα Πισπιρίγκου που βρισκόταν στο σπίτι της αδερφής της, ήταν η πρώτη που είδε νεκρό το βρέφος στην κούνια του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου ελάχιστα προσέφερε στην υπόθεση. Η ίδια κράτησε την αναμενόμενη στάση δίνοντας ουσιαστικά άλλοθι στην προφυλακισμένη αδερφή της. Στις 10 ώρες που παρέμεινε στον 11ο οροφο της ΓΑΔΑ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ήταν ιδιαίτερα ψυχρή, χαλαρή, χωρίς καμιά στιγμή να «σπάσει», να λυγίσει ή να ζητήσει κάτι ιδιαίτερο από τους αστυνομικούς.

Μάλιστα, αναφέρεται πως έκανε μία τεράστια αναδρομή στο παρελθόν μιλώντας για όλη την πορεία του ζεύγους Δασκαλάκη. Ακολούθως, σε ερωτήσεις για την 21η Μαρτίου 2021, όταν και βρέθηκε η Ίριδα νεκρή, η Δήμητρα Πισπιρίγκου δεν βοήθησε καθόλου με τα όσα είπε. Οι αρχές της ζήτησαν να ανακαλέσει όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορούσε καθώς ήταν η πρώτη που βρήκε νεκρό το κοριτσάκι. Χωρίς όμως αποτέλεσμα, με την ίδια να φυγαδεύεται από την πίσω πόρτα της ΓΑΔΑ.

Δήμητρα Πισπιρίγκου: Η μαραθώνια κατάθεση της στο Ανθρωποκτονιών

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ