Ελλαδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ο Μάνος Δασκαλάκης είναι αναξιόπιστος», λέει ο δικηγόρος της

Πώς οι εξελίξεις επηρεάζουν το αίτημα αποφυλάκισης που δρομολογούσε να καταθέσει

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η αντίδραση της 33χρονης μετά τα πορίσματα και τις δηλώσεις του Μάνου Δασκαλάκη - Οι εξελίξεις στην υπόθεση και το αίτημα αποφυλάκισης

Επιμένει στην αθωότητά της η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά τα πορίσματα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, αλλά και τις νέες δηλώσεις του εν διαστάσει συζύγου της, Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος υποστηρίζει ότι «αρχίζει να συνειδητοποιεί» πως η γυναίκα του ήταν εκείνη που σκότωσε τα τρία τους παιδιά. Ο δικηγόρος της 33χρονης κατηγορούμενης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας υποστηρίζει ότι ο πατέρας των τριών νεκρών κοριτσιών είναι αναξιόπιστος και απαντά σχετικά με την πορεία του αιτήματος αποφυλάκισης που προτίθετο να καταθέσει η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά και τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση. 

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κώστας Ζάρδας, μίλησε στην ΕΡΤ για τις εξελίξεις στην υπόθεση, αλλά και τη στάση που κρατά η κατηγορούμενη. «Καμία σχέση με οποιαδήποτε δολοφονική επίθεση κατά οποιουδήποτε από τα παιδιά δεν έχει η Ρούλα Πισπιρίγκου», δηλώνει χαρακτηριστικά ο συνήγορός της και αναφέρει σχετικά με τα ιατροδικαστικά πορίσματα: «ένα ιατροδικαστικό πόρισμα σαν αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης από έναν άνθρωπο που έχει στοιχειώδεις γνώσεις. Αν αυτό το πόρισμα είναι αληθές, ορθό, επιστημονικά άρτιο και αναμφισβήτητο δεν θα το κρίνει η κυρία Πισπιρίγκου, δεν θα το κρίνει καν η νομική υπεράσπιση. Έχουμε από τη μία πλευρά δύο ιατροδικαστικά πορίσματα -αυτά της κ. Τσιόλα και της κ. Τσάκωνα – που λένε πως υπάρχουν παθολογικά αίτια. Μάλιστα, δεν ήταν και αυτές μόνες τους, υπήρχαν και παθολογοανατόμοι, δηλαδή είναι τουλάχιστον τέσσερις οι επιστήμονες που κατέληξαν ότι είναι παθολογικά τα αίτια στους θανάτους του βρέφους και της Μαλένας», τονίζοντας πως δεν τίθεται θέμα να αμφισβητήσει τα πορίσματα του κ. Nίκου Καρακούκη και του κ. Νίκου Καλόγρηα η κ. Πισπιρίγκου, αλλά «είναι θέμα μεταξύ των ιατροδικαστών…»

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου συμπλήρωσε ότι «ούτε και τα πρώτα πορίσματα αποδέχεται η κατηγορούμενη γιατί έλεγε για ηπατική ανεπάρκεια στη Μαλένα, χωρίς ωστόσο να εξηγεί πως επήλθε αυτή η ηπατική ανεπάρκεια. Ήταν ένα πόρισμα που ούτε η κατηγορουμένη το είχε βρει πλήρες και γι’ αυτό κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά αμφισβητώντας την πληρότητα του πορίσματος και ζητώντας να ενεργηθούν περαιτέρω εξετάσεις ώστε να εξηγηθεί πως ακριβώς επήλθε η ηπατική ανεπάρκεια στο παιδί της» και συμπλήρωσε πως «αυτό θα έπρεπε να μας κάνει όλους να αναρωτιόμαστε… πώς είναι δυνατόν να έχει εμπλοκή και μάλιστα δολοφονική στον θάνατο του παιδιού και να αμφισβητεί ένα ιατροδικαστικό πόρισμα το οποίο ουσιαστικά την αθωώνει. Δεν φοβόταν πως αν γίνουν περαιτέρω εξετάσεις μπορεί να αποκαλυφθεί η ενοχή της;»

Επιπλέον, ο κ. Ζάρδας ρωτήθηκε και για τις νέες δηλώσεις του Μάνου Δασκαλάκη μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση. Ο δικηγόρος είπε ότι «δεν έχει αξιοπιστία η πλευρά της πολιτικής αγωγής. Δεν μπορεί σήμερα να λες σήμερα το Α και αύριο το Ω».

Σύζυγος Ρούλας:«Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι η γυναίκα μου σκότωσε και τα 3 μας παιδιά» | 22/6/22|ΕΡΤ

Ρούλα Πισπιρίγκου - Δικηγόρος: «Η Δήμητρα Πισπιρίγκου δεν έχει τίποτα να κρύψει»

Σχετικά με την κατάθεση της αδελφής της κατηγορουμένης, Δήμητρας Πισπιρίγκου, σημείωσε πως «περίπου 10 ώρες η κατάθεση της αδελφής της κατηγορουμένης, έγιναν εξονυχιστικές ερωτήσεις, επανειλημμένες, επίμονες, προσπάθησαν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών να φανεί οτιδήποτε μπορεί να έκρυβε» Μάλιστα σημείωσε πως οι αστυνομικοί είναι πάρα πολύ έμπειροι και μπορούν τον άνθρωπο που ανακρίνουν αν έχει κάτι να κρύψει να το βγάλουν, να το κάνουν να προκύψει… Αυτό όπως φαίνεται δεν έγινε για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει κάτι να κρύψει».

Υπόθεση Πάτρας | Ποιο είναι το τελευταίο βήμα της προκαταρκτικής εξέτασης | 21/06/2022 | ΕΡΤ

 

 

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πώς επηρεάζουν οι εξελίξεις το αίτημα αποφυλάκισης 

Εδώ και αρκετές εβδομάδες οι δικηγόροι της Ρούλας Πισπιρίγκου προετοιμάζονταν προκειμένου να καταθέσουν αίτημα αποφυλάκισης, ωστόσο, οι εξελίξεις στην υπόθεση φαίνεται ότι αλλάζουν τα πλάνα της 33χρονης κατηγορουμένης.

«Από την πρώτη στιγμή ήταν επιθυμία της να γίνει αίτημα αποφυλάκισης γιατί θεωρούσε ότι ήταν άδικη και υπερβολική η απόφαση περί προφυλάκισής της. Αναζητούνταν τεχνικές εκθέσεις τέτοιες που να δημιουργούν ρήγμα στο κατηγορητήριο ώστε να έχουμε ευνοϊκή έκβαση. Τώρα ήρθε αυτό το νέο χτύπημα, το οποίο έχει συνταράξει και την ίδια και έχει επηρεάσει και την υπεράσπιση, ως προς το βάρος που θα πρέπει να κατανείμουμε σε περισσότερες υποθέσεις», δήλωσε ο κ. Ζάρδας. 

Κ. Ζάρδας, δικηγόρος Ρούλας:« Θα καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης μέσα στις επόμενες ημέρες» | 22/06/22

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις  

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ