- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεσσαλονίκη: Καθηγήτρια στο ΑΠΘ διδάσκει με το μωρό φοιτήτριας στην αγκαλιά, επειδή άρχισε να κλαίει.
Συγκινητική κίνηση από τη λέκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χαρίτα Βλάχου, κατά τη διάρκεια διάλεξης στο πλαίσιο μαθήματος μεταπτυχιακού προγράμματος.
Όπως αναφέρει η Χαρίτα Βλάχου, μία φοιτήτρια παρακολουθούσε το μάθημα μαζί με την μόλις δύο μηνών κόρη της. Αν και σε όλες τις διαλέξεις το βρέφος ήταν πολύ ήσυχο, κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης άρχισε να κλαίει.
Τότε η κ. Βλάχου πλησίασε τη φοιτήτρια, πήρε αγκαλιά το μωράκι, ώστε να το ηρεμήσει, και συνέχισε να παραδίδει διάλεξη.
Σε ανάρτησή της η Χαρίτα Βλάχου αναφέρει
«Ήταν αρχές Μαρτίου όταν η μαθήτρια Χριστίνα Γυφτάκη με ρώτησε ευγενικά και δύσπιστα αν θα μπορούσε να παρακολουθήσει το μάθημα Master «Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη» κρατώντας στην αγκαλιά της την 2 μηνών κορούλα της. Δέχτηκα αμέσως και χωρίς δεύτερη σκέψη γιατί ξέρω καλά τι σημαίνει να θέλεις να προχωρήσεις στις σπουδές σου ενώ είσαι μητέρα.
Κατά τη διάρκεια του εξαμήνου η μητέρα συμμετείχε ενεργά άλλοτε με ερωτήσεις που είχε και άλλοτε με απαντήσεις σε διάφορες ερωτήσεις που έκανα ενώ το μωρό, η μικρή Ζωή, δεν ακούστηκε ούτε μια φορά!
Στην τελευταία διάλεξη, που αφορούσε την ανάλυση των πεδίων του business canvas, η μικρή Ζωή ήταν πολύ αναστατωμένη και η μητέρα της προσπαθούσε με αγωνία να την ηρεμήσει.
Πλησίασα τη μητέρα σε μια προσπάθεια να τη χαλαρώσω και τη ρώτησα πειρακτικά: «Γιατί η μικρή Ζωή διαφωνεί με αυτά που λέω… Να της το εξηγήσω κατ’ ιδίαν;». Άπλωσα αυθόρμητα τα χέρια μου και πήρα το μωρό στην αγκαλιά μου, συνεχίζοντας την ανάλυσή μου στο business canvas…
Η μικρή αμέσως ηρέμησε και για την υπόλοιπη 1,5 ώρα του μαθήματος που την κράτησα δεν έβγαλε ήχο!
Η πρόκληση του να διδάσκεις δύο γενιές ταυτόχρονα είναι μεγάλη …..αλλά το μήνυμα είναι ακόμα μεγαλύτερο!
Ας στηρίξουμε όλους όσους αγωνίζονται για μια ευκαιρία για εκπαίδευση, ειδικά ας στηρίξουμε τις γυναίκες και τις μητέρες που παλεύουν να τα καταφέρουν σε πολλούς διαφορετικούς ρόλους! Το αξίζουν!
Ευχαριστώ πολύ τους μαθητές που (έστω και εν αγνοία μου!) απαθανάτισαν αυτή τη στιγμή και με εξέπληξαν στέλνοντάς μου τις φωτογραφίες για να το θυμάμαι!
Σας ευχαριστούμε δρ Χαρίτα Βλάχου!».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επτά κάλυκες στο σημείο, όχημα εντοπίστηκε στον Διόνυσο - Ερευνες για ξεκαθάρισμα λογαριασμών
Λόγω της συνεχιζόμενης αναστολής λειτουργίας του ισραηλινού εναέριου χώρου - Ως πότε ακυρώνονται τα δρομολόγια
24ωρη πανελλαδική κινητοποίηση για τον απεγκλωβισμό ναυτικών από εμπόλεμη ζώνη
H προθεσμία εγγραφών είναι η 23η Μαρτίου 2026
Φέρεται να υπέστη καρδιακή ανακοπή
Ήταν πατέρας δύο παιδιών σε τροχαίο
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στην καραμπόλα ενεπλάκησαν συνολικά πέντε οχήματα - Συνελήφθη 23χρονος
Πρόκειται για το σημαντικότερο πυραυλικό σύστημα του αμερικανικού στρατού -
Από 17 ως 21 ετών τα άτομα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στην Κύπρο ο Δένδιας και τα F-16, εν πλώ οι φρεγάτες Κίμων και Ψαρά
Πώς σχετίζεται με την περίπτωση του 26χρονου Αζέρου
Αναλυτική πρόγνωση για όλη την Ελλάδα από το meteo και την ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.