Ελλαδα

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος καιρός: Πόσο θα επηρεάσει το νέο κύμα κακοκαιρίας

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό του Αγίου Πνεύματος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καιρός - Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Χάρτης για το νέο κύμα κακοκαιρίας
Καιρός - Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Χάρτης κακοκαιρίας © Facebook / Klearxos Marousakis

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος - Καιρός: Η πρόγνωση Μαρουσάκη για το νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

O καιρός του Αγίου Πνεύματος αναμένεται άστατος. Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσει την Ελλάδα με επικίνδυνες καταιγίδες από την Πέμπτη μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός θα επηρεάσει τις αποδράσεις του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. 

«Μεγάλη προσοχή από όλους μας να περάσει αυτό το ιδιαίτερα επικίνδυνο κύμα αστάθειας που μπορεί να μην εμφανίζει μεγάλη συχνότητα εμφάνισης στην εποχή του έτους στην οποία βρισκόμαστε, παρόλα αυτά έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν», προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. 

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος - Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

«Με τον ιδιαίτερα άστατο καιρό να επιμένει σε αρκετές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού της χώρας μας θα οδηγηθούμε τουλάχιστον μέχρι και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος επηρεάζοντας αρκετά τις δραστηριότητες - αποδράσεις του τριημέρου. Είναι σημαντικό όμως να σταθούμε στη νέα υποτροπή που θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Πέμπτη από το απόγευμα και στη συνέχεια και μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου περίπου.

» Πρόκειται για ένα νέο κύμα καλά οργανωμένης κακοκαιρίας που θα μας έρθει από τα κεντρικά τμήματα της Ευρώπης προκαλώντας ιδιαίτερα επικίνδυνες καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της επικράτειας.

» Στο πρώτο μας γράφημα γίνεται μια προσπάθεια ερμηνείας αυτής της αρκετά επικίνδυνης κατάστασης όπου με την μπλε καμπύλη αποτυπώνεται το ψυχρό μέτωπο που συνοδεύει αυτή την κακοκαιρία και που αναμένεται να διασχίσει την επικράτεια και από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά. Έτσι λοιπόν θα μεταφερθούν ψυχρές αέριες μάζες (μπλε βέλη) οι οποίες καθώς θα συγκρουστούν με θερμότερες και υγρότερες (πορτοκαλί βέλη) θα σχηματίσουν ιδιαίτερα επικίνδυνες καταιγίδες συνοδευόμενες από χαλάζι, έντονους κεραυνούς και στιγμιαία ιδιαίτερα ενισχυμένους ανέμους διαφόρων διευθύνσεων. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι το Ιόνιο, το σύνολο της ηπειρωτικής χώρας αλλά και το δυτικό, ανατολικό και βόρειο Αιγαίο.

 

 

Στο δεύτερο γραφικό μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία των βροχοπτώσεων μέχρι και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο επικίνδυνες θα είναι οι βροχές - καταιγίδες. Μεγάλη προσοχή από όλους μας να περάσει αυτό το ιδιαίτερα επικίνδυνο κύμα αστάθειας που μπορεί να μην εμφανίζει μεγάλη συχνότητα εμφάνισης στην εποχή του έτους στην οποία βρισκόμαστε, παρόλα αυτά έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν».

 

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος καιρός: Η πρόγνωση Αρναούτογλου

Το τριήμερο Αγίου Πνεύματος ο καιρός αναμένεται άστατος. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σε περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Ο γνωστός μετεωρολόγος προειδοποίησε για «φθινοπωρινή έφοδο» την Παρασκευή, με επιδείνωση καιρού σε Κεντρική, Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.

Το Σάββατο οι νοτιάδες θα γυρίσουν σε ισχυρούς βοριάδες σε όλα τα πελάγη και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση. Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού, στην Αττική δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τους 27 βαθμούς.

Την Κυριακή, μια ημέρα πριν από του Αγίου Πνεύματος, ο καιρός θα βελτιωθεί, ωστόσο θα υπάρχει δροσιά και ορισμένα φαινόμενα θα εντοπίζονται και πάλι σε αρκετές περιοχές της χώρες. Παρόμοια εικόνα και τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022.

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ με τον Σάκη Αρναούτογλου | 07/06/2022 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ