Ελλαδα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητά επανέλεγχο του δείγματος αίματος της Τζωρτζίνας

«Δεν χορήγησα κεταμίνη στην κόρη μου» - Το έγγραφο του Παίδων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου © Youtube / Star

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι ζητά η πλευρά της για τα φιαλίδια αίματος που έδειξαν την κεταμίνη - Πρόθυμη να πληρώσει έως και 5.000 ευρώ για την εξέταση.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει στη θέση ότι δεν ήταν εκείνη που έδωσε την κεταμίνη στην 9χρονη Τζωρτζίνα και ζητά να γίνει επανέλεγχος στα δείγματα αίματος του κοριτσιού, δηλώνοντας ότι θα αναλάβει εκείνη το κόστος της διαδικασίας, που εκτιμάται ότι φτάνει τα 5.000 ευρώ. 

«Ζητάμε να μας δοθεί η δυνατότητα με δαπάνες της κατηγορούμενης – χωρίς να επιβαρύνει κανέναν- να γίνει επανέλεγχος αυτού του δείγματος αίματος για να δούμε εάν επαληθεύονται αυτά τα δεδομένα που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα» δήλωσε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος στο Mega.

Η εξέταση των φιαλιδίων έχει ανατεθεί μετά από εντολή της ανακρίτριας στο εξειδικευμένο εργαστήριο του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ωστόσο, η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου ζητά με νέο αίτημα να γίνει ταυτόχρονα έλεγχος και σε άλλο εργαστήριο, το Εργαστήριο Τοξικολογίας & Εγκληματολογικής Χημείας στην Κρήτη.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητά επιπλέον να γίνει ποσοτικός προσδιορισμός της κεταμίνης που βρέθηκε στο σώμα της 9χρονης Τζωρτζίνας. «Ζητήσαμε να προσδιοριστεί από τους επιστήμονες στα πλαίσια της ανάκρισης σε τι περίπου ποσότητα, δηλαδή σε πόσα φιαλίδια κεταμίνης πρέπει να έχουν χορηγηθεί στο παιδί για να έχουμε αυτήν την περιεκτικότητα κεταμίνης στο αίμα» αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος.

 

 

 

Ρούλα Πισπιρίγκου-Κεταμίνη: Έγγραφο του Παίδων ακυρώνει τους ισχυρισμούς της

Έγγραφο του νοσοκομείου Παίδων ακυρώνει τους ισχυρισμούς τής Ρούλας Πισπιρίγκου για την κεταμίνη και το ενδεχόμενο να χορηγήθηκε κατά λάθος στην 9χρονη Τζωρτζίνα κατά τη νοσηλεία της. 

Το εν λόγω έγγραφο του Παίδων, σύμφωνα με το Mega, στάλθηκε στην ανακρίτρια και περιέχει καθοριστικές πληροφορίες για το τι περιείχε το κιτ που είχαν οι αναισθησιολόγοι όταν επιχείρησαν να κάνουν ανάνηψη στην Τζωρτζίνα, τον Ιανουάριο του 2022. Στο έγγραφο αυτό, τονίζεται ότι στο κιτ υπήρχαν συνολικά 12 φαρμακευτικές ουσίες για τη διασωλήνωση και τη διάσωση της ασθενούς και ανάμεσα σε αυτές και πέντε αμπούλες των 100 mg υπό αραίωση κεταμίνης. Από την πρώτη στιγμή, οι γιατροί τονίζουν ότι καμία από τις αμπούλες με την κεταμίνη δεν χρησιμοποιήθηκε διότι δεν υπήρξε ανάγκη, ενώ υπογραμμίζουν ότι η κεταμίνη χρησιμοποιείται σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις διασωλήνωσης. 

Επιπλέον, οι γιατροί του Παίδων κάνουν σαφές ότι και οι πέντε αμπούλες να είχαν χρησιμοποιηθεί κατά λάθος από τους γιατρούς, δεν θα μπορούσε να βρεθεί η ποσότητα κεταμίνης που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Ακόμη, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Mega, δόθηκε άδεια να εξεταστεί το δείγμα αίματος της Τζωρτζίνας όπου βρέθηκε η κεταμίνη και από εργαστήριο που θα επιλέξει η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου, για να υπάρξει πραγματογνωμοσύνη και από την πλευρά της κατηγορούμενης.

Έγγραφο που στάλθηκε από το Παίδων στην ανακρίτρια αποκλείει να χρησιμοποιήθηκε κεταμίνη από γιατρό

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ