Ελλαδα

Πανελλήνιες 2022-ΓΕΛ: Αυτά είναι τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Το πρόγραμμα για τις Πανελλήνιες 2022

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανελλήνιες 2022: Το τετράδιο εξέτασης για τους μαθητές των ΓΕΛ - Μαθήτρια γράφει στο εξώφυλλο
Πανελλήνιες 2022: Το τετράδιο εξέτασης για τους μαθητές των ΓΕΛ © EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Πανελλήνιες 2022 - ΓΕΛ: Ποια τα θέματα που έπεσαν στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνεία (Έκθεση).

Οι Πανελλήνιες 2022 ξεκίνησαν και για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, που βρέθηκαν σήμερα Παρασκευή (3/6) στα εξεταστικά κέντρα για να δώσουν το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΓΕΛ

Οι μαθητές καλούνται να αναλύσουν ένα απόσπασμα από τον πρόλογο του βιβλίου Ραϋμόνδου Αλβανού με τίτλο «Ο ελληνικός εμφύλιος. Μνήμες σε πόλεμο και σύγχρονες πολιτικές ταυτότητες», ένα απόσπασμα της ομιλίας της Κικής Δημουλά από το βιβλίο «Εκλήθην ομιλήτρια» και απόσπασμα από την «οικογενειακή ιστορία» του Θανάση Βαλτινού.

Το Σάββατο, 4 Ιουνίου, εξεταζόμενο μάθημα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ είναι τα Μαθηματικά ('Αλγεβρα), ενώ επόμενη εξέταση για τους υποψηφίους των ΓΕΛ είναι τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, με Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία.

Οι Πανελλήνιες 2022 ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ και στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.

 

Πανελλήνιες 2022: Το πρόγραμμα για τα ΓΕΛ

programma.jpg

Πανελλήνιες 2022: Πώς γίνεται ο υπολογισμός των μορίων

Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου που συμμετέχει στις Πανελλήνιες 2022 για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ γίνεται ως εξής: 

O γραπτός βαθμός σε καθένα από τα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας, όπως αυτός καθορίστηκε με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος. Τα τέσσερα ανωτέρω γινόμενα προστίθενται και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί 1.000, για να προκύψει ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου.

Όπως διευκρινίζει το Υπουργείο Παιδείας, με δεδομένο ότι οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων, όπως τέθηκαν από τα Ιδρύματα, σε κάποιες περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων ιδίου γνωστικού αντικειμένου, ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ