Ελλαδα

Ευλογιά των πιθήκων: Ύποπτο κρούσμα στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Διενεργούνται ιατρικές εξετάσεις για την επιβεβαίωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων
Στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων © Pixabay (ΑΡΧΕΙΟ)

Ευλογιά των πιθήκων στη Θεσσαλονίκη: Ύποπτο κρούσμα στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» μπαίνει στο μικροσκόπιο γιατρών και νοσηλευτών.

Συναγερμός για την ευλογιά των πιθήκων στη Θεσσαλονίκη. Όπως έγινε γνωστό, υπάρχει ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων, το οποίο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου και παραμένει για νοσηλεία.

Το ύποπτο κρούσμα βρίσκεται στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Σε ισχύ έχει τεθεί η προβλεπόμενη διαδικασία αντιμετώπισης βάσει των όσων προβλέπονται στην εγκύκλιο που έχει στείλει ο ΕΟΔΥ για την ευλογιά των πιθήκων.

Οι γιατροί εξετάζουν μεταξύ άλλων να πρόκειται για ανεμοβλογιά. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο διαπιστώθηκε πως ο τουρίστας που νοσηλευόταν στο Αττικό νοσοκομείο είχε ανεμοβλογιά και όχι ευλογιά των πιθήκων. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα από τη συγκεκριμένη νόσο στην Ελλάδα.

Ωστόσο, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, δεν απέκλεισε η ευλογιά των πιθήκων να έρθει κάποια στιγμή στην Ελλάδα.

Ευλογιά των πιθήκων στη Θεσσαλονίκη: Επισκέπτης από το Μαρόκο το ύποπτο κρούσμα

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» νοσηλεύεται ένας άνδρας, 61 ετών, από το Μαρόκο, ο οποίος προσήλθε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) σήμερα Πέμπτη (2/6) και χαρακτηρίστηκε με βάση τα συμπτώματα ως ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων. Όπως έγινε γνωστό:

  1. Ο άνδρας έφτασε στην Ελλάδα αεροπορικώς μέσω Κωνσταντινούπολης.
  2. Έγιναν οι προβλεπόμενες ενέργειες απομόνωσής του.
  3. Τα διαγνωστικά δείγματα έχουν αποσταλεί στο αρμόδιο εργαστήριο του ΑΠΘ.
  4. Έχει ενημερωθεί σχετικά ο ΕΟΔΥ για το ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων.

Γκίκας Μαγιορκίνης σε Athens Voice για την ευλογιά των πιθήκων: ΟΙ 4 συμβουλές

Σημειώνεται ότι ο Γκίκας Μαγιορκίνης, με άρθρο του στην Athens Voice για την ευλογιά των πιθήκων, παρουσίασε λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη νόσο, δίνοντας παράλληλα και αναλυτικές οδηγίες αντιμετώπισης.

  1. Αν έχουμε εξάνθημα που θυμίζει ανεμοβλογιά, συμβουλευόμαστε έναν ειδικό ιατρό. Το εξάνθημα εμφανίζεται συνήθως στο στόμα, στο πρόσωπο ή και στα γεννητικά όργανα. Στον δρόμο προς το νοσοκομείο καλύπτουμε κατά δύναμη το εξάνθημα ώστε να προστατέψουμε τους γύρω μας.
  2. Ένα σημαντικό ποσοστό των κρουσμάτων έχει σχετισθεί με ερωτική επαφή. Είναι σημαντικό να παίρνουμε προφυλάξεις, ιδίως αν έχουμε νέο ερωτικό σύντροφο ή περιστασιακές ερωτικές επαφές και να απέχουμε όταν έχουμε γριπώδη συνδρομή ή ανεξήγητο εξάνθημα.
  3. Η ευλογιά των πιθήκων μεταδίδεται με την πολύ στενή επαφή, οπότε δεν μας αγχώνουν οι συνηθισμένες καθημερινές μας επαφές.
  4. Αν διαγνωστούμε με ευλογιά των πιθήκων ακολουθούμε τις οδηγίες των ιατρών και απομονωνόμαστε για όσο έχουμε εξανθήματα. Οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιούμε προφυλακτικό για 8 εβδομάδες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων μέχρι να διευκρινισθεί η πιθανή μεταδοτικότητα του ιού από το σπέρμα και τις εκκρίσεις του γεννητικού συστήματος.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ