Ελλαδα

Ευλογιά των πιθήκων: Ανεμοβλογιά έχει ο τουρίστας στο Αττικό νοσοκομείο

Λήξη συναγερμού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευλογιά των πιθήκων: Πολλές δεκάδες ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας έχουν εντοπιστεί στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική
Ευλογιά των πιθήκων - Yγειονομικοί © EPA Pool

Ανεμοβλογιά έδειξαν τα αποτελέσματα του Βρετανού που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αττικόν ως ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα.

Ανεμοβλογιά έχει ο μέχρι πρότινος ύποπτος για ευλογιά των πιθήκων τουρίστας που παραθέριζε στην Κεφαλονιά και νοσηλεύεται στο Αττικό νοσοκομείο. Το δεύτερο δείγμα του ασθενούς που βρίσκεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και έχει πυρετό και εξανθήματα σε όλο του το σώμα, ήταν αρνητικό. 

Το ζευγάρι τουριστών μεταφέρθηκε από την Κεφαλονιά που έκανε τις διακοπές του με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο Αττικόν. Το ιατρικό προσωπικό φόρεσε τις ειδικές στολές και παρέλαβε τους δυο ασθενείς, οι οποίοι τοποθετήθηκαν μέσα στις ειδικές αποστειρωμένες κάψουλες μεταφοράς και απομόνωσης «EpiShuttle», που προστατεύουν και το ιατρικό προσωπικό κατά τη μεταφορά του ασθενούς.

Το περιστατικό έχει αναλάβει ο καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας -Λοιμώξεων, Αναστασία Αντωνιάδου και τον καθηγητή Παθολογίας – Ρευματολογίας Δημήτρη Μπούμπα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ