Ελλαδα

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Αιτήσεις, καταλύματα και δικαιούχοι (βίντεο)

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αρχές Ιουνίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός 2022»
Αρχές Ιουνίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός 2022» © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Κοινωνικός Τουρισμός 2022, οι αιτήσεις, οι δικαιούχοι και τα καταλύματα. Τι ισχύει με την επιταγή κοινωνικού τουρισμού σε ΑμΕΑ και πώς κάνουμε την αίτηση.

Ο Κοινωνικός Τουρισμός 2022 έχει αυξημένο προϋπολογισμό φέτος, με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για να ανοίξει η πλατφόρμα, προκειμένου οι δικαιούχοι να κάνουν αίτηση. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αιτήσεις ξεκινούν αρχές Ιουνίου.

Στα 35 εκατ. ευρώ τα συνολικά κονδύλια για το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός 2022», όπως μετέδωσε το Mega.

Σημειώνεται ότι πέρυσι για πρώτη φορά η επιδότηση καταλυμάτων ενισχύθηκε κατά 20% τον Αύγουστο, ώστε να υπάρξει αυξημένη διαθεσιμότητα την περίοδο που γίνονται κάθε χρόνο τα «μπάνια του λαού». Η παροχή επιπλέον ακινήτων αναμένεται να επαναληφθεί και φέτος, καθώς το Υπουργείο Τουρισμού θέλει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την τουριστική κίνηση στο πλαίσιο του στοχευμένου σχεδίου που υλοποιεί.

Επισημαίνεται ότι όσοι ανήκουν στην κατηγορία ΑμΕΑ μπορούν να πάρουν επιταγή κοινωνικού τουρισμού κάθε χρόνο, ενώ οι υπόλοιποι δικαιούχοι έχουν δικαίωμα χρόνο παρά χρόνο.

Κοινωνικός Τουρισμός 2022 - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Στο πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2022 μπορούν να συμμετέχουν άνεργοι και εργαζόμενοι, οι οποίοι εφόσον επιλεγούν, θα παραλάβουν την επιταγή για τις διακοπές τους.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους/-ες:

  • Πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι/-ες 50 ημέρες εργασίας.
  • Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
  • Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Σε ποιες περιοχές οι διανυκτερεύσεις μπορούν να φθάσουν τις 10

Το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2022 παρέχει 6 διανυκτερεύσεις με πολύ μικρή ιδιωτική συμμετοχή σε τουριστικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα.

Για συγκεκριμένες περιοχές, όπως η Λέσβος, η Λέρος, η Σάμος, η Χίος, η Κως και ο Έβρος, το 6ήμερο μπορεί να γίνει 10ημερο χωρίς καμία ιδιωτική συμμετοχή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης και σημαντικές εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Κοινωνικός Τουρισμός: Αύξηση των επιταγών του ΟΑΕΔ  για δωρεάν διακοπές | 22/5/22 | ΕΡΤ

Αιτήσεις για Κοινωνικό Τουρισμό  - Πότε ξεκινούν

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός 2022» αναμένεται να ανοίξει στις αρχές Ιουνίου.

Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε λίγες ημέρες.

Οι δικαιούχοι για την επιταγή κοινωνικού τουρισμού μπορούν να δηλώνουν και τα ωφελούμενα μέλη τους στις αιτήσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη τοποθέτησή του ο Βασίλης Κικίλιας είχε ανακοινώσει το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» που προβλέπει επιδότηση 150 ευρώ σε ψηφιακή κάρτα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ