Ελλαδα

Τουρισμός για Όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την αίτηση - Τι καλύπτει

Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» δέχεται αιτήσεις από τις αρχές Ιουλίου
Η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» δέχεται αιτήσεις από τις αρχές Ιουλίου © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», η αίτηση, τα κριτήρια, οι δικαιούχοι και τι καλύπτει. Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τα 150 ευρώ. Τι είπε η Σοφία Ζαχαράκη.

Για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» έδωσε διευκρινίσεις η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη. Μιλώντας σήμερα Σάββατο (11/6) το πρωί στην τηλεόραση του Open, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους δικαιούχους και στην αίτηση.

«Προβλέπουμε ότι μπορούμε να πιάσουμε τα ποσοστά Τουρισμού του 2019» ανέφερε και πρόσθεσε: «Το πρόγραμμα ξεκινάει από 1η Ιουλίου».

«Το προηγούμενο πρόγραμμα, που ήταν και το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού για το '20 και το '21 τελείωσε τέλος Δεκεμβρίου. Μαζί με τον υπουργό προσπαθήσαμε και πετύχαμε να εξασφαλίσουμε 30 επιπλέον εκατομμύρια. Υπολογίσαμε περισσότερα από αυτά τα οποία απορροφήθηκαν στο προηγούμενο πρόγραμμα και σε περισσότερους δικαιούχους (200.000). Από τη στιγμή που εγκρίθηκε το ποσό δουλεύουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες. Θα έχουμε υψηλότερο ατομικό εισόδημα σε σχέση με άλλα προγράμματα, κυρίως του κοινωνικού τουρισμού. Το ατομικό εισόδημα είναι από 16.000 ευρώ, το οικογενειακό 28.000 ευρώ, το οποίο αυξάνεται 1.500 ευρώ ανά παιδί».

Τουρισμός για Όλους: Τα κριτήρια - Πού θα γίνει η αίτηση

Όπως σημείωσε η Σοφία Ζαχαράκη, «θα κάνουμε τις ανακοινώσεις μας, ώστε η εγγραφή να γίνεται μέσω της πλατφόρμας του "Τουρισμού για Όλους». Σύμφωνα με τα όσα είπε, «εκεί θα γίνει μία ηλεκτρονική κλήρωση γιατί προφανώς οι εν δυνάμει δικαιούχοι θα είναι πολύ περισσότεροι, ώστε να καθοριστεί ποιοι θα είναι αυτοί οι 200.000».

Και εξήγησε: «Αυτό που αλλάζει φέτος είναι ότι το πρόγραμμα γίνεται πολύ πιο απλό, πολύ πιο γρήγορο και λιγότερο γραφειοκρατικό. Θέλουμε η επιχείρηση να πληρώνεται άμεσα και κανείς να μην ταλαιπωρείται με χαρτιά, κατάθεση δικαιολογητικών και όλα τα υπόλοιπα. Πηγαίνεις στο ξενοδοχείο, έχεις μία άυλη κάρτα και με αυτήν απολαμβάνεις τη μείωση στο ποσό, που μπορεί να φτάνει και το σύνολο της διαμονής σου, ανάλογα με το πού έχεις επιλέξει να μείνεις».

Στις 16.000 ευρώ το ατομικό εισόδημα και στις 28.000 ευρώ το οικογενειακό στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»
Στις 16.000 ευρώ το ατομικό εισόδημα και στις 28.000 ευρώ το οικογενειακό στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» - Το ποσό

«Το φιξ ποσό είναι 150 ευρώ, και είναι, μάλιστα, αυξημένο σε σχέση με την επιδότηση την οποία δίναμε με το προηγούμενο πρόγραμμα. Αυτό αφορά στη διαμονή. Θα υπάρξει και πρόβλεψη για τα πρακτορεία, όπως είχαμε και στο προηγούμενο πρόγραμμα και βλέπουμε αν θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε και άλλες υπηρεσίες, όπως τα ακτοπλοϊκά» ανέφερε επίσης.

Κλείνοντας, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» σημείωσε: «Οι ανακοινώσεις για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα θα γίνουν προς το τέλος Ιουνίου, ώστε οι άνθρωποι να έχουν τη δυνατότητα, από αρχές Ιουλίου και μετά να αξιοποιήσουν τα ποσά».

Τουρισμός για όλους: Ανοίγει η πλατφόρμα τον Ιούλιο – Πως θα πάρετε τα 150 ευρώ | OPEN TV

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ