Ελλαδα

Ρόδος: Παιδόφιλος παγίδεψε 8χρονη στο Instagram - Ερευνα από τις αρχές

Η σοκαριστική ανακάλυψη στο τάμπλετ της μικρής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στη Ρόδο μια 8χρονη έπεσε θύμα παιδόφιλου
Στη Ρόδο μια 8χρονη έπεσε θύμα παιδόφιλου © Pixabay

Στη Ρόδο παιδόφιλος παγίδευσε 8χρονη. Την έπεισε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες μέσα από το Instagram. Η νέα υπόθεση για παιδική πορνογραφία.

Στη Ρόδο υπόθεση παιδικής πορνογραφίας απασχολεί τις αρχές. Παιδόφιλος κατάφερε να παγιδεύσει 8χρονη μέσα από το Instagram, αναγκάζοντάς την να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της.

Την τραγική ανακάλυψη -για την υπόθεση παιδικής πορνογραφίας- έκαναν οι ίδιοι οι γονείς του 8χρονου κοριτσιού στη Ρόδο, όταν έψαξαν το τάμπλετ του παιδιού και βρήκαν γυμνές φωτογραφίες του.

Στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι η 8χρονη είχε στείλει τις φωτογραφίες της σε άγνωστο λογαριασμό στο Instagram.

Oι γονείς του παιδιού έκαναν την καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ήδη, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να εντοπιστεί το ηλεκτρονικό ίχνος του παιδόφιλου στη Ρόδο. Στα χέρια των αστυνομικών βρίσκονται συνομιλίες και μηνύμα που αντάλλαξε η 8χρονη με τον παιδόφιλο.

Θύμα παιδικής πορνογραφίας 8χρονη στη Ρόδο | 28/05/2022 | ΕΡΤ

Ο 29χρονος παιδόφιλος που παγίδευε ανήλικα μέσω Instagram

Σημειώνεται ότι από ανάλογη έρευνα είχε αποκαλυφθεί πρόσφατα η δράση ενός 29χρονου παιδόφιλου που δρούσε μέσω του Instagram. Ειδικότερα, ο «δράκος του Instagram» δρούσε ως εξής:

  • Δύο προφίλ στο Instagram με το γυναικείο όνομα «Iliana» και την ιδιότητα «μάνατζερ μοντέλων».
  • Μια αμοιβή 300 ευρώ σε όποιο κορίτσι τσιμπήσει το δόλωμα,
  • Ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων μέχρι το ανήλικο θύμα να υποκύψει και να στείλει βίντεο και φωτογραφίες για το υποτιθέμενο casting.

Από τον Ιούνιο που η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε στοχοποιήσει τον «δράκο του Instagram», οι αξιωματικοί εντόπισαν δύο ανήλικα παιδιά ηλικίας 11,5 ετών να έχουν ενδώσει. Το ένα από τα δύο κορίτσια, μάλιστα, ήταν έτοιμο να δεχτεί να τον συναντήσει από κοντά.

O «δράκος του Instagram» προδόθηκε από το παρελθόν του

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν από τα αρχεία ότι ο 29χρονος το 2017 είχε συλληφθεί και πάλι στη Λαμία για το ίδιο αδίκημα.

Για τα παιδάκια που έπεσαν θύματα του 29χρονου παιδόφιλου, έδωσαν κατάθεση οι γονείς τους. Περιέγραψαν με λεπτομέρειες όσα έζησαν αυτούς τους μήνες, παρατηρώντας την αλλαγή στη συμπεριφορά των παιδιών τους, χωρίς όμως να μπορούν να καταλάβουν τι ήταν αυτό που τα απασχολούσε. Όλα έγιναν ξεκάθαρα, όταν έψαξαν στα προφίλ τους στο Instagram και κατάλαβαν τι ακριβώς γινόταν.

Με πληροφορίες από Δημοκρατική και ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ