Ελλαδα

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την αυτοκτονία 14χρονου στα Κάτω Πατήσια

Ερευνάται το «blackout challenge»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χέρι και πρόσωπο διακρίνεται πίσω από κλειστή πόρτα σε ημίφως
Αυτοκτονία © Unsplash / Clem Onojeghuo

Αυτοκτονία 14χρονου στα Κάτω Πατήσια: Παρέμβαση εισαγγελέα και κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για την αυτοκτονία του 14χρονου αγοριού στα Κάτω Πατήσια. Το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο στο δωμάτιο του από τους γονείς του. 

Η εισαγγελική έρευνα θα διενεργηθεί από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και αντικείμενο της θα είναι να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το ποινικό αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία.  Το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο το βράδυ της Παρασκευής από τους γονείς του οι οποίοι σε κατάσταση σοκ κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά το παιδί είχε ήδη φύγει από τη ζωή. 

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η πράξη του αυτή να είναι αποτέλεσμα συμμετοχής του σε μια «πρόκληση» της δημοφιλούς πλατφόρμας στα social media Tik Tok, που ονομάζεται «blackout challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης».

Αυτοκτονία 14χρονου στα Κάτω Πατήσια: Το παιδί βρήκαν απαγχονισμένο οι γονείς του

Το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο στο δωμάτιό του από τους γονείς του την περασμένη Παρασκευή (13/5), οι οποίοι κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ωστόσο, ήταν αργά για το παιδί, το οποίο είχε χάσει ήδη τη ζωή του.

Ο 12χρονος ήταν αθλητής στο Παγκράτιο, όπως και ο μεγαλύτερος αδελφός του και επρόκειτο να λάβει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου που διοργανώθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο "Γ. Γαλανόπουλος", στο Λουτράκι, το Σαββατοκύριακο. Οι αγώνες έγιναν σε βαρύ κλίμα, ενώ ο αγώνας που θα συμμετείχε ο αδελφός του παιδιού που πέθανε, αναβλήθηκε.

Σοκ στα Κ. Πατήσια: Βρέθηκε απαγχονισμένος 12χρονος | Σήμερα | 16/05/2022

Αυτοκτονία 14χρονου στα Κάτω Πατήσια: Τι είναι το «Blackout Challenge» που εξετάζουν οι Αρχές

Το «Blackout Challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης» είναι μια δοκιμασία στην οποία υποβάλλονται έφηβοι προκαλώντας ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια να ανεβάσουν το βίντεο στο TikTok. Οι κίνδυνοι από ένα τέτοιο παιχνίδι είναι σοβαροί καθώς μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικές βλάβες, ακόμα και να αποβεί μοιραίο.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες το TikTok μηνύθηκε στην Αμερική από τη μητέρα ενός 10χρονου κοριτσιού, η οποία ισχυρίζεται ότι η κόρη της πέθανε εξαιτίας του «Blackout Challenge». Η Nylah Anderson από τη Φιλαδέλφεια βρέθηκε αναίσθητη στη ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας, κρεμασμένη από τον ιμάντα μιας τσάντας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ