Ελλαδα

Ευλογιά των πιθήκων: Με ειδική κάψουλα μεταφέρθηκε το ύποπτο κρούσμα από την Κεφαλονιά στην Αθήνα

Τη Δευτέρα τα αποτελέσματα των εξετάσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κεφαλονιά: Ιατρικό προσωπικό με στολές ψεκάζει τις δύο κάψουλες με τα ύποπτα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων
Με κάψουλες μεταφέρθηκε ο 29χρονος - ύποπτο κρούσματα για την ευλογιά των πιθήκων από την Κεφαλονιά © kefaloniapress.gr

Ευλογιά των πιθήκων - Ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα: Έτσι έγινε η μεταφορά του 29χρονου από την Κεφαλονιά στην Αθήνα.

Εικόνες από την αεροδιακομιδή του 29χρονου τουρίστα από την Κεφαλονιά στην Αθήνα φέρνει στο φως τοπική ιστοσελίδα. Ο 29χρονος από τη Βρετανία, που αποτελεί το πρώτο ύποπτο κρούσμα για την ευλογιά των πιθήκων στην Ελλάδα, μεταφέρθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο με ειδική κάψουλα και πλέον νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων του αναμένεται να βγουν αύριο, Δευτέρα 23 Μαΐου 2022. 

Σύμφωνα με το kefaloniapress.gr και το ρεπορτάζ του Μάκη Λεκατσά, λίγο μετά τις 23.00 το βράδυ του Σαββάτου (21/5) προσγειώθηκε το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς για να παραλάβει το ζευγάρι των Βρετανών τουριστών που διαγνώστηκαν με συμπτώματα που παραπέμπουν στην ευλογιά των πιθήκων.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, το ιατρικό προσωπικό φόρεσε ειδικές στολές και παρέλαβε τους δύο ασθενείς, οι οποίοι τοποθετήθηκαν μέσα στις ειδικές αποστειρωμένες κάψουλες μεταφοράς, και απομόνωσης, EpiShuttle, που προστατεύουν και το ιατρικό προσωπικό κατά τη μεταφορά του ασθενούς.

Κεφαλονιά: Δύο κάψουλες για τη μεταφορά του ύποπτου κρούσματος ευλογιάς των πιθήκων και της συντρόφου του
Κεφαλονιά: Δύο κάψουλες για τη μεταφορά του ύποπτου κρούσματος ευλογιάς των πιθήκων © kefaloniapress.gr

Ευλογιά των πιθήκων: Στιγμιότυπο από την αεροδιακομιδή του 29χρονου τουρίστα από την Κεφαλονιά στην Αθήνα

Πληροφορίες του kefaloniapress.gr, ο ασθενής που παρουσιάζει συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων είναι Ρουμανικής εθνικότητας, ο οποίος ζει στην Ελλάδα, αλλά το τελευταίο διάστημα ζει στο Λονδίνο. Από το Λονδίνο ήρθε για διακοπές στην Κεφαλονιά μαζί με τη φίλη του, η οποία δεν εμφανίζει συμπτώματα.

Ευλογιά των πιθήκων: Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα

«Ύποπτο κρούσμα για πιθανή μόλυνση από Ευλογιά των πιθήκων εξετάζεται. Πρόκειται για έναν Άγγλο τουρίστα ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωματική, διακομίζονται στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης. Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ. 

Ευλογιά των πιθήκων: Ο εμβολιασμός για την ευλογιά προστατεύει από την “ευλογιά των πιθήκωνˮ

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σημείωσε ότι η εν λόγω νόσος είναι γνωστή από το 1970 και μεταδίδεται στον άνθρωπο και από άλλα ζώα, κυρίως τρωκτικά, πέραν του πιθήκου. «Οι έχοντες εμβολιαστεί για την ευλογιά, και όχι την ανεμοβλογιά, είναι σε αρκετό ποσοστό προστατευμένοι και από τη συγκεκριμένη ευλογιά των πιθήκων»..

Στη συνέχεια είπε πως ο ιός που ελέγχθηκε στην Πορτογαλία έδειξε πως δεν είναι μεταλλαγμένος και είναι ένας ιός DNA και όχι RNA, όπως ο κορωνοϊός, πράγμα που σημαίνει πως δεν μεταλλάσσεται εύκολα. Επιπλέον, είπε πως έχουμε ήδη έτοιμα εμβόλια  και εξήγησε πως ο ιός αυτός που κυκλοφορεί  είναι της δυτικής Αφρικής και όχι της κεντρικής και γι’ αυτό έχει μικρή θνητότητα.

Ευλογιά των πιθήκων: Εντοπίστηκε το πρώτο ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα | Σαββατοκύριακο Παρέα

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις       

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ