- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αδαμάντιος Μαντής: Η μητέρα του ζητά αυστηρότερες ποινές σε όσους προκαλούν τροχαία δυστυχήματα
Η μητέρα του Αδαμάντιου Μαντή ζητά να γίνει κακούργημα η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και η παραβίαση STOP
Αδαμάντιος Μαντής: Αυστηρότερες ποινές για όσους προκαλούν τροχαία δυστυχήματα ζητά η μητέρα του 21χρονου πολίστα.
Έχουν περάσει δυόμιση χρόνια από την ημέρα που ο 21χρονος πολίστας, Αδαμάντιος Μαντής σκοτώθηκε στη Λ. Ποσειδώνος, όταν διερχόμενο αυτοκίνητο τον τραυμάτισε θανάσιμα. Σήμερα, η μητέρα του ζητά αυστηρότερες ποινές για όσους προκαλούν τροχαία δυστυχήματα.
Η μητέρα του 21χρονου πολίστα, μέσω του δικηγόρου της Γιάννη Μαρακάκη, ζητά να γίνει κακούργημα η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η παραβίαση STOP, αλλά και η οδήγηση πάνω από το όριο ταχύτητας εντός του αστικού ιστού. Στόχος είναι με αυτήν την αλλαγή, τόσο οι εισαγγελείς, όσο και οι δικαστές να μην μπορούν να δώσουν αναστολή για τα παραπάνω αδικήματα.
Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Ant1 για το θανατηφόρο τροχαίο και το αίτημα της μητέρας του Αδαμάντιου Μαντή. «Υποφέρει η Ελλάδα από ατιμωρησία και συνεχίζει να πληρώνει βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο, καθώς το νομικό οπλοστάσιο που υπάρχει, δεν εφαρμόζεται. Άνθρωποι που από αμέλεια, ας το πούμε έτσι, αφαιρούν τη ζωή ενός ανθρώπου σε τροχαίο, δεν οδηγούνται στη φυλακή. Διστάζουν εισαγγελείς και δικαστές να ασκήσουν ποινικές διώξεις για κακούργημα, ακόμη και στις λίγες περιπτώσεις που προβλέπεται, όπως για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών, για επικίνδυνη οδήγηση με ελιγμούς ή κυκλοφορία σε αντίθετο ρεύμα ή ανάποδα σε μονόδρομο. Ακόμη και όταν γίνεται, δίνεται αναστολή. Δεν υπάρχει φυλάκιση ούτε για έναν μήνα και την άλλη μέρα μπαίνουν στο καινούριο αυτοκίνητο τους και βγαίνουν πάλι στον δρόμο».
Η Κατερίνα Τζιάλλα, μητέρα του 21χρονου πολίστα, είπε πως έχει ξεκινήσει εκστρατεία για αλλαγή του νόμου για όσους προκαλούν θανατηφόρα τροχαία λόγω υπερβολικής ταχύτητας. «Αρχικώς, δεν ελάμβανα καμία απάντηση στις επιστολές που έστειλα στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία. Αργότερα συναντήθηκα με τον κ. Θεοδωρικάκο, ο οποίος έκπληκτος είδε όπως μας ανέφερε, πως σε οδηγό που προκαλεί θανατηφόρο τροχαίο δεν έχει καν αφαιρεθεί το δίπλωμα οδήγησης και κυκλοφορεί ελεύθερος οδηγώντας, ενώ εμείς βιώνουμε τον χαμό του ανθρώπου μας και υπάρχουν και παράπλευρες συνέπειες για τις οικογένειες που μένουν πίσω».
Αδαμάντιος Μαντής: Το χρονικό του θανατηφόρου τροχαίου
Στις 3 Νοεμβρίου 2019, ο Αδαμάντιος Μαντής ήταν συνοδηγός στο αμάξι κάποιου φίλου του και κατέβηκε από το όχημα όταν ο φίλος του σταμάτησε στην αριστερή λωρίδα, μετά τον ήχο που άκουσαν στη μηχανή. Τότε ο πολίστας, ο οποίος ήταν στο πεζοδρόμιο από την αριστερή πλευρά του οχήματος χτυπήθηκε άσχημα στο κεφάλι από διερχόμενο αυτοκίνητο, με οδηγό έναν 53χρονο οδοντίατρο, το οποίο με μεγάλη ταχύτητα χτύπησε το σταματημένο αυτοκίνητο. Πέθανε στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου διακομίστηκε. Ο θάνατός του προήλθε από τραυματισμό στο κεφάλι.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υποχρεωτική αργία η Δευτέρα του Πάσχα - Τι ισχύει για ημερομίσθια και μισθωτούς
Καταγγελίες για επαναλαμβανόμενες φθορές - Στο «κόκκινο» οι ελλείψεις και οι κτιριακές υποδομές
Ένταση σε ναό της Εύβοιας - ιερέας επέπληξε δημόσια αντιδήμαρχο που αποχωρούσε μετά το «Χριστός Ανέστη»
Άρνηση του δημάρχου να μιλήσει σε ζωντανή σύνδεση προκάλεσε αμηχανία και αιχμές δημοσιογράφου
Δόνηση 42 χλμ. νοτιοδυτικά της Γαύδου - Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 13 χιλιόμετρα
Η πρόβλεψη Τσατραφύλλια αναφέρει επιδείνωση με σκόνη και νοτιάδες έως Πέμπτη - Άνοδος θερμοκρασίας και περιορισμένη ορατότητα
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Ο 42χρονος ομολόγησε το έγκλημα
Άφωνοι οι τουρίστες βγάζουν φωτογραφίες
Πιο αραιά τα δρομολόγια
Πλήθος κόσμου στο Βροντάδο για να παρακολουθήσει το έθιμο
Χιλιάδες πιστοί έψαλαν το «Χριστός Ανέστη»
Άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα - Πού αναμένονται βροχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.