Ελλαδα

Καβάλα: Πώς έγινε το τροχαίο με τους τρεις νεκρούς - Είχε προηγηθεί καταδίωξη

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της για το τροχαίο στην Καβάλα η ΕΛ.ΑΣ.

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καβάλα: Τροχαίο με τρεις νεκρούς - Φωτογραφίες από τον τόπο του δυστυχήματος
Καβάλα: Τροχαίο με τρεις νεκρούς © proininews.gr

Καβάλα: Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα με τους τρεις νεκρούς - Η ανακοίνωση της Αστυνομίας και οι πληροφορίες για καταδίωξη

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο σφοδρό τροχαίο δυστύχημα που καταγράφηκε το πρωί της Πέμπτης (2/6) στην Καβάλα. Ο οδηγός ενός οχήματος, συνεπιβάτης του, αλλά και ένας πεζός σκοτώθηκαν στην άσφαλτο στη Γαληψό. 

Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη όταν αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα και ήταν σε καταδίωξη από περιπολικό της Αστυνομίας, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε πάνω σε φορτηγό αυτοκίνητο κάβας που ήταν σταθμευμένο και ο οδηγός του εκείνη την ώρα ξεφόρτωνε. Λόγω της αυξημένης ταχύτητας που είχε αναπτύξει ο οδηγός του επιβατικού αυτοκίνητου έχασε τον έλεγχο, το αυτοκίνητο εξετράπη του οδοστρώματος και έπεσε με σφοδρότητα πάνω στον οδηγό και το φορτηγό αυτοκίνητο με τα εμπορεύματα.

Από την πρόσκρουση σκοτώθηκε ακαριαία ο οδηγός του φορτηγού αυτοκινήτου, 55 ετών, ενώ οι άντρες της πυροσβεστικής ανέσυραν νεκρούς τους δυο από τους τρεις άντρες που επέβαιναν αυτοκίνητο που καταδίωκε η αστυνομία. 

Η μητέρα του 55χρονου μίλησε στο Mega για τον χαμό του παιδιού της. «Ο γιος μου είναι καλέ, ο γιος μου είναι, δύο μέτρα παλικάρι. Σήμερα σηκώθηκε, σήμερα πήγε στη δουλειά και λέει: ''Φεύγω μανούλα''. ''Στο καλό'', λέω. Και πήγε στη Γαληψό εκεί που ξεφόρτωνε, κυνηγούσε η αστυνομία κάτι, αυτούς τους λαθραίους… Ο γιος μου δεν ήταν μέσα στο αμάξι, ήταν κάτω, κουβαλούσε πράγματα στο μαγαζί», είπε η μητέρα του θύματος.

 

 

Καβάλα: Τροχαίο με τρεις νεκρούς - Το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε στο σήμα της Αστυνομίας

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε σε σήμα που του έγινε προκειμένου να ελεγχθεί, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και ξεκίνησε η καταδίωξη από το περιπολικό, περνώντας μέσα από χωριά και φτάνοντας στην κοινότητα Γαληψού όπου η καταδίωξη συνεχίστηκε στον κεντρικό δρόμο.

«Γινόταν καταδίωξη απλά δεν καταλάβαμε πως έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου το επιβατικό όχημα με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο φορτηγό. Αυτό που είδα ήταν τρομερό σηκώθηκε το φορτηγό με τα ποτά στον αέρα και από κάτω εγκλωβίστηκε το όχημα. Από το επιβατικό οδηγός και συνοδηγός σκοτώθηκαν. Όπως είδα ήταν αλλοδαποί και οι δυο νέοι σχετικά σε ηλικία. Το κακό για μας είναι ότι σκοτώθηκε ένας δικός μας άνθρωπος από το χωριό Ορφάνι που ξεφόρτωνε εκείνη την ώρα τα ποτά στο καφενείο», είπε αυτόπτης μάρτυρας στο «Πρώτο Θέμα». 

Καβάλα: Τροχαίο με τρεις νεκρούς - Εικόνες με τις ζημιές στα οχήματα
Καβάλα: Τροχαίο με τρεις νεκρούς - Εικόνα από το σημείο του δυστυχήματος © proininews.gr

Καβάλα: Τροχαίο με τρεις νεκρούς - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Για το τροχαίο δυστύχημα στην Καβάλα, όπου έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα, εξέδωσε ανακοίνωση η Ελληνική Αστυνομία. 

«Την 2-6-2022 και ώρα 09:55 στην Εθνική Οδό Αμφίπολης Καβάλας (ύψος οικισμού Γαληψού), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 23χρονος ημεδαπός και επέβαινε 22χρονος ημεδαπός, συγκρούσθηκε αρχικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στη συνέχεια σε προσωρινά σταθμευμένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, παρασύροντας τον οδηγό του, ημεδαπό ηλικίας 59 ετών, που πραγματοποιούσε φορτοεκφόρτωση, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

» Από το τροχαίο τραυματίσθηκαν επίσης θανάσιμα ο 23χρονος οδηγός και ο 22χρονος συνοδηγός του εν λόγω οχήματος, ενώ η 44χρονη ημεδαπή οδηγός του έτερου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και μία ανήλικη συνεπιβάτης ετών 15, τραυματίσθηκαν ελαφρά. Από την πρόσκρουση των οχημάτων προκλήθηκαν επίσης υλικές ζημιές σε τρία σταθμευμένα οχήματα, μία βιτρίνα καταστήματος και δύο νεφελοψεκαστήρες.

» Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας».

Καβάλα:Τρεις νεκροί σε τροχαίο στην Γαληψό–ΙΧ έπεσε πάνω σε άλλα οχήματα και έναν πεζό|2/6/22 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY